ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

17/11/2020

Μηνύματα των Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μηνύματα των Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την επέτειο του Πολυτεχνείου



Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά τίμησε την εξέγερση του Πολυτεχνείου


Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά τίμησε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, καταθέτοντας λουλούδια στο χώρο των πρώην κτηρίων της ΕΣΑ, στο στρατόπεδο Παπαδογιωργή, όπου κατα τη διάρκεια της Χούντας κρατούνταν αγωνιστές.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ο Βουλευτής Πειραιά Θ. Δρίτσας, ο Συντονιστής της Ν.Ε. Χ. Φωτιάδης, ο επικεφαλής του Πειραιάς για Όλους Ν. Μπελαβίλας, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Γ. Γενιά, Γ. Καρδαράς, Ε. Σταματάκη και το μέλος της Ο.Μ. Καμινίων Ε. Γιανούτσου.

 

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ρεθύμνου-Ανδρ. Ξανθός: Οι απαγορεύσεις αυτών των ημερών «βλάπτουν σοβαρά» και τη Δημοκρατία και τη Δημόσια Υγεία

Η φετινή επέτειος του «Πολυτεχνείου» προφανώς δεν είναι σαν τις προηγούμενες. Η πανδημία και το lockdown αλλάζουν αναγκαστικά τα δεδομένα και επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις θα τιμήσουν, με ωριμότητα και υπευθυνότητα, μια από τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας.

Η κυβέρνηση όμως βρήκε την ευκαιρία, με πρόσχημα τη Δημόσια Υγεία, να επιδείξει «πολιτική πυγμής» απέναντι στο δημοκρατικό και αριστερό κόσμο και στις ευαισθησίες του, διολισθαίνοντας στην αστυνομοκρατία και στην εδραίωση «καθεστώτος εξαίρεσης» από τα συνταγματικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών.

Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει η κυβέρνηση είναι ότι με τον τρόπο αυτό προκαλεί αντιδράσεις, πυροδοτεί κοινωνική και πολιτική πόλωση και άρα δυναμιτίζει τελείως το αναγκαίο κλίμα συναίνεσης των πολιτών στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων. Με άλλα λόγια, οι απαγορεύσεις αυτών των ημερών «βλάπτουν σοβαρά» και τη Δημοκρατία και τη Δημόσια Υγεία.

Ελπίζουμε την ύστατη στιγμή να συνειδητοποιηθεί ο κίνδυνος για τις πολιτικές εξελίξεις από τη κατάχρηση εξουσίας με την οποία «φλερτάρει» η κυβέρνηση και να υπάρξουν πρωτοβουλίες εκτόνωσης της κρίσης.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όπως και σε όλη την υπόλοιπη χώρα, θα συμμετέχει με ολιγομελή αντιπροσωπεία στην συμβολική εκδήλωση μνήμης που οργανώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του νομού Ρεθύμνου την Τρίτη 17/11 τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ευβοίας τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου

Πενταμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενη από τους βουλευτές Ευβοίας Βαγγέλη Αποστόλου και Μίλτο Χατζηγιαννάκη, τον γραμματέα της ΝΕ Ευβοίας Δημήτρη Φωκά, την περιφερειακή σύμβουλο με τον συνδυασμό "Στερεά Υπεροχής" Θεοδώρα Ακριώτου και τον πρ. αναπληρωτή γεν. γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό, βρέθηκε σήμερα το πρωί στο μνημείο Εθνικής Αντιστάσεως στη Χαλκίδα, όπου και, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, κατέθεσε λουλούδια για να τιμήσει τη μνήμη της επετείου του Πολυτεχνείου.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

"Η συμβολική παρουσία μας σήμερα εδώ έχει ένα διπλό μήνυμα:

Αφενός, ότι τα αιτήματα της εξέγερσης της νεολαίας τον Νοέμβριο του `73 παραμένουν επίκαιρα και διαχρονικά, ειδικά στην περίοδο της πολυεπίπεδης κρίσης που βιώνουμε σήμερα. Αφετέρου, ότι η δημοκρατία δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μπει σε καραντίνα. Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, έχοντας χάσει εντελώς τον έλεγχο στη διαχείριση της πανδημίας και του οικονομικού Αρμαγεδώνα που τη συνοδεύει, επιχειρεί, με πρόσχημα την υγειονομική κρίση, να στήσει ένα τεχνητό σκηνικό έντασης για να αποπροσανατολίσει τον δημόσιο διάλογο από τις τεράστιες ευθύνες της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, που από την πρώτη στιγμή ανέδειξε την ανάγκη προστασίας της δημόσιας Υγείας, δεν πρόκειται να πέσει σε αυτή την παγίδα. Φέτος, τιμούμε τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν με τη ζωή τους για τη δημοκρατία με τρόπο συμβολικό, προσαρμοσμένο στις πρωτοφανείς συνθήκες της περιόδου. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποσύρουν την απόφαση-μνημείο αυταρχισμού του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας περί απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη τη χώρα, που θυμίζει άλλες, σκοτεινές εποχές."

 

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χίου-Ανδρ. Μιχαηλίδης: Για εμάς ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι ένας αγώνας που δεν τελειώνει


Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Χίου και ο Βουλευτής Χίου Α. Μιχαηλίδης, αύριο Τρίτη 17/11/2020 τιμώντας την Εξέγερση του Πολυτεχνείου και τους νεκρούς που αγωνίσθηκαν για ελευθερία και δημοκρατία, θα καταθέσουν συμβολικά στεφάνι στις 12 το μεσημέρι στο Ηρώων, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ο Εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου, μας θυμίζει ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν μια όαση και μία έξαρση ελευθερίας και τα μηνύματα του είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Για εμάς ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι ένας αγώνας που δεν τελειώνει. Είναι διαρκής, είναι ένας αγώνας που αφορά κάθε μέρα στο σήμερα και το αύριο αυτού του τόπου.

 

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κέρκυρας-Αλ. Αυλωνίτης: Εμείς, πάντα θα τιμάμε τους ήρωες του Πολυτεχνείου

Σεβόμενοι το πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας, τιμήσαμε τη μνήμη του αντιδικτατορικού φρονήματος των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και την εξέγερση της νεολαίας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική ανεξαρτησία.

47 χρόνια πριν οι εξεγερμένοι φοιτητές ζητούσαν «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία». Σήμερα, τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι «Ψωμί, Παιδεία, Υγεία και Δημοκρατία».

Την κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήσαμε:

Αλέξανδρος – Χρήστος Αυλωνίτης Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Θανάσης Παγώνης Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (Σ.Φ.Ε.Α.)

Ξενοφών Βλάχος – Πολίτης Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Σπύρος Σκιαδόπουλος Γραμματέας Οργάνωσης Νεολαίας Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

 

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χαλκιδικής: Το Πολυτεχνείο ζει και θα ζει σαν άσβεστη φλόγα για ένα καλύτερο αύριο

47 χρόνια μετά και το μήνυμα των ηρώων του Πολυτεχνείου γίνεται σήμερα ακόμη πιο επίκαιρο: ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Προασπιζόμενη τη δημοκρατική Ιστορία του τόπου μας, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την κοινωνική προκοπή, αντιπροσωπεία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ από τον Συντονιστή της Στέλιο Παπαματθαίου και τον αναπληρωτή Συντονιστή της Τριαντάφυλλο Πλιάκο, απέτισε φόρο τιμής στους ήρωες του Πολυτεχνείου, στο ηρώο του Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Το Πολυτεχνείο Ζει και θα ζει, πρωτίστως μέσα στις καρδιές μας, σαν άσβεστη φλόγα για ένα καλύτερο Αύριο.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης τίμησε τη 17η Νοεμβρίου

Τη μνήμη των θυμάτων και των αγωνιστών της Δημοκρατίας τίμησε σήμερα, 17 Νοεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή την επέτειο των γεγονότων του Πολυτεχνείου το 1973, κορυφαία πράξη αντίστασης εναντίον της δικτατορίας των συνταγματαρχών, αντιπροσωπεία του κόμματος κατέθεσε στεφάνι και λίγα κόκκινα γαρύφαλλα στην είσοδο του Γεντί Κουλέ, τόπο μαρτυρίου για πολλούς αγωνιστές.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουΐτσης, ο αναπληρωτής συντονιστής της Ν.Ε. Β΄ Θεσσαλονίκης, Νίκος Γιάγκος, ο οργανωτικός υπεύθυνος της Κ.Ε. για τις δύο Ν.Ε., Κώστας Αμπατζάς, ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, Θανάσης Πάντσιος, ο βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Γιαννούλης, η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, τομεάρχης Τουρισμού και δημοτική σύμβουλος, Κατερίνα Νοτοπούλου και η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας, Δώρα Αυγέρη. Ιδιαίτερη συμβολική αλλά και συγκινητική ήταν η συμμετοχή της συντρόφισσας Ρίας Καλφακάκου και των συντρόφων Γιάννη Βασιλακάκη, Λευτέρη Ζερβουδάκη, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη και Σπύρου Σακκέτα που πήραν μέρος στα γεγονότα της εποχής και τον αντιδικτατορικό αγώνα.

Μετά την κατάθεση, οι βουλευτές, Δώρα Αυγέρη, Γιάννης Αμανατίδης και Χρήστος Γιαννούλης, σε μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης στους υγειονομικούς, επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Παπανικολάου όπου συναντήθηκαν με τη διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων.

 

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου: Τιμή στην εξέγερση τους Πολυτεχνείου - Ο αγώνας για τη Δημοκρατία δεν χωρά σε καραντίνα

Την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για τη Δημοκρατία αλλά και τους χιλιάδες άλλους που βασανίστηκαν και βίωσαν διώξεις από το καθεστώς της χούντας τιμά και φέτος ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου.

Ολιγομελή αντιπροσωπεία του κόμματος, με επικεφαλής τους βουλευτές Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκο Ηγουμενίδη, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των νεκρών της εξέγερσης, μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία Ελευθερίας.

Στην κατάθεση του στεφάνου, μαζί με τους βουλευτές, παραβρέθηκαν στελέχη του κόμματος και μέλη από το Ηράκλειο που συμμετείχαν στην φοιτητική εξέγερση του `73. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι συνδικαλιστικών παρατάξεων, εκπρόσωπος της Νεολαίας του κόμματος και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Κλαράκης.

Οι έκτακτες συνθήκες της πανδημίας μας αναγκάζουν για πρώτη φορά, 47 χρόνια από την ιστορική εξέγερση, να μην πραγματοποιήσουμε φέτος συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου.

Θεωρούμε την αποχή μας αυτονόητη υποχρέωση και στάση υπευθυνότητας απέναντι στη συλλογική προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας, διασφάλισης της δημόσιας υγείας και προστασίας του λαού μας και διατηρούμε την βεβαιότητα ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες έχουμε πάνω από όλα ο ένας τον άλλο.

Αντιλαμβανόμαστε την απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης, μπροστά στην αποτυχία διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης και στα αδιέξοδα που ίδια δημιούργησε με τις επιλογές και τις εγκληματικές παραλείψεις της, να διχάσει για μία ακόμα φορά τον ελληνικό λαό με την προβοκατόρικη και αντισυνταγματική απαγόρευση των συναθροίσεων. Γνωρίζουμε εξάλλου, όπως γνωρίζει όλος ο ελληνικός λαός, ότι η δεξιά πάντα ενοχλούνταν, εχθρεύονταν και προσπαθούσε να μειώσει το μήνυμα της εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Δεν θα τους κάνουμε όμως τη χάρη να πέσουμε στην παγίδα τους. Θα συνεχίσουμε κάθε μέρα, με τη στάση μας, την υπευθυνότητα και τους αγώνες μας να θυμίζουμε το μήνυμα της φοιτητικής εξέγερση για Ψωμί, Παιδεία και Ελευθερία.

Γιατί ο αγώνας για τη Δημοκρατία δεν χωρά σε καμιά απαγόρευση και καμιά καραντίνα. Συνεχίζεται και θα συνεχίζεται πάντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου και τη Δημοκρατία

Αντιπροσωπείες των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας, σε όλους τους δήμους του Νομού, τίμησαν με τρόπο συμβολικό τη μνήμη των νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αφήνοντας λίγα λουλούδια στα κατά τόπους μνημεία και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού, με συναίσθηση της σοβαρότητας της πανδημικής κρίσης.

Στην αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Μελών Καβάλας συμμετείχαν η βουλεύτρια Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου, ο συντονιστής της οργάνωσης Βασίλης Τσιμπίδης, ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος και τα μέλη του Συντονιστικού Καβάλας, Βασίλης Τραϊφόρος και Φωτεινή Μαδεμλή.

Στην αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Μελών Παγγαίου συμμετείχαν ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας, Μπόνος Θόδωρος, ο περιφερειακός σύμβουλος Λυμπεράκης Δημήτρης, ο δημοτικός σύμβουλος Τσαβδαρίδης Ανέστης και ο συντονιστής της οργάνωσης Σταύρος Χαρίσκος.

Στην αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Μελών Νέστου συμμετείχαν η συντονίστρια της οργάνωσης Ολυμπία Αναγνώστου, η Μιρλή Αναστασία, μέλος της Ν.Ε. Καβάλας, ο Ανέστης Κουτσομύτης, μέλος του συντονιστικού της οργάνωσης και τα μέλη Σπύρος Κουτρουλός και Σταύρος Νικολαΐδης.

Στη Θάσο, συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Μελών στον Πρίνο ο συντονιστής της οργάνωσης Κυριακούδης Γιάννης, ο Γιάννης Παπαγεωργίου, δημοτικός σύμβουλος Θάσου και ο Στέλιος Δανόγλου, στο Θεολόγο, ο Δημήτρης Φελούκης, ο Μπάμπης Παπακυριακού και η Ευαγγελία Σαρημπαλά και στα Λιμενάρια ο Μπάμπης Παπακυριακού, η Βούλα Λαμπίρη και ο Κυριάκος Πατήρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, έστειλε το δικό του μήνυμα κατά της απαράδεκτης, αντιδημοκρατικής απόφασης της Κυβέρνησης για απαγόρευση συναθροίσεων σε όλη την Ελλάδα, τονίζοντας ότι η Επέτειος του Πολυτεχνείου είναι μία διαρκής υπενθύμιση ότι καταστάσεις περιορισμού των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών, θα βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους τον λαό.

Τέτοια μέρα είναι πιο επίκαιρα τα συνθήματα "Ψωμί, Παιδεία, Υγεία, Ελευθερία" και "Ποτέ ξανά φασισμός". Τιμούμε τους νεκρούς μας και περιφρουρούμε τη Δημοκρατία μας.

 

Ν.Ε. Γρεβενών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Μήνυμα για την 17η Νοέμβρη

Το μήνυμα που εξέπεμπε ο ραδιοφωνικός σταθμός των φοιτητών στο πολυτεχνείο έλεγε: «Λαέ της Ελλάδας, το Πολυτεχνείο είναι σημαιοφόρος του αγώνα μας, του αγώνα σας, του κοινού μας αγώνα ενάντια στην δικτατορία και για τη Δημοκρατία».

Τιμούμε σήμερα, με την κατάθεση στεφάνου, όλους τους αγώνες για τα ίδια ιδανικά, στέλνοντας το μήνυμα πως ο αγώνας για Δημοκρατία και Ελευθερία πρέπει να είναι συνεχής. Ο κίνδυνος ελλοχεύει, κρύβεται πίσω από μονομερής αυταρχικές αποφάσεις, από αποφάσεις που κινούνται στο μεταίχμιο των Συνταγματικών ορίων και σιγά - σιγά δηλητηριάζουν και διχάζουν το λαό. Οι συνθήκες που βιώνουμε είναι εξαιρετικά δύσκολες, απαιτείται η προσαρμογή όλων μας σ΄ αυτές, όμως εκπτώσεις σε θέματα Δημοκρατίας και Ελευθεριών με αποφάσεις κερκόπορτες δεν πρέπει να τις επιτρέψουμε.

 

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Άρτας για Πολυτεχνείο

Τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την κορύφωση των αντιδικτατορικών κινητοποιήσεων που οδήγησε στην πτώση της αμερικανοκίνητης χούντας των Συνταγματαρχών.

Θυμόμαστε και τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, της Νομικής και όλων όσοι υπέστησαν διώξεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια από το χουντικό καθεστώς.

Καμία αντισυνταγματική απαγόρευση δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να τιμήσουμε τους αγώνες του λαού και της νεολαίας για δημοκρατία, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Το Πολυτεχνείο αποτελεί για εμάς πολύτιμη παρακαταθήκη που μας θυμίζει ότι με τη δράση μας μπορούμε να αναμετρηθούμε και να ανατρέψουμε καθεστώτα που μοιάζουν ακλόνητα. Αντλούμε δύναμη και έμπνευση από τον αντιδικτατορικό αγώνα, ιδίως σήμερα που ζούμε την άνοδο του πολιτικού και κοινωνικού αυταρχισμού διεθνώς και στη χώρα μας.

Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Άρτας τίμησε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, καταθέτοντας λουλούδια στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην κεντρική πλατεία της Άρτας. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο πρώην βουλευτής και μέλος της ΚΕ Βασίλης Τσίρκας, ο συντονιστής της ΝΕ Ιωσήφ Γκίκας και τα μέλη της ΝΕ Γιώργος Καρέζος, Αγλαΐα Νάτσικα και Γιώργος Αθανασούλας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, όσο και η πλειοψηφία του λαού μας δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της κοινωνίας για μια ζωή με ασφάλεια, δημοκρατία και δικαιοσύνη.

 

Κατάθεση στεφανιού από τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Μαγνησίας

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Μαγνησίας κατέθεσε σήμερα στεφάνι στο μνημείο των Ηρώων τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Κώστα Βογιατζή, τον υπεύθυνο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Δημήτρη Σκαλτσή και τους βουλευτές Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η μνήμη του Νοέμβρη είναι ζωντανή και το μήνυμα του Πολυτεχνείου φέτος πιο επίκαιρο από ποτέ. Με ευθύνη για την τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, τιμήσαμε και φέτος τους νεκρούς και τους αγώνες του λαού μας.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Αττικής τιμά την ημέρα του Πολυτεχνείου

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε κατάθεση στεφάνου τιμώντας τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του Πολυτεχνείου, σε 3 από τους 5 δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Στον Δήμο Φυλής, στην Πλατεία Ηρώων, κατέθεσε στεφάνι ο Βουλευτής Δ. Αττικής Γ. Τσίπρας με τη συμμετοχή του Συντονιστή της ΝΕ, Νίκου Νικολόπουλου, της Γραμματείας της ΝΕ, Διονυσίας Στεφάτου, των Συντονιστών των ΟΜ Άνω Λιοσίων και Χασιάς, Βασίλη Ακρίδα και Μάρκου Χατζησάββα και του μέλους της ΟΜ Άνω Λιοσίων, Τάσου Καλορίζα.

Στον Δήμο Ελευσίνας, στην Πλατεία Ηρώων, κατέθεσε στεφάνι ο Συντονιστής και το μέλος της ΟΜ Ελευσίνας, Ταξιάρχης Φαρμάκης και Δημήτρης Μιχαήλος.

Στον Δήμο Μεγάρων, στην Πλατεία Ηρώων, κατέθεσε στεφάνι ο υποψήφιος Βουλευτής Βασίλης Χατζόπουλος, συνοδευόμενος από τα μέλη της ΟΜ Μεγάρων, Πιπίνα Κατσουλάρη, Δημήτρη Κιπινή, Κώστα Λουκόπουλο, και  Θανάση Μπεναρδή.

Με απόλυτο σεβασμό στη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τιμήθηκε η επέτειος του Πολυτεχνείου. Γιατί η Δημοκρατία και η ελευθερία δεν περιορίζονται.



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ