08/12/2020

Ν. Ηλιόπουλος: O κ. Μητσοτάκης επικαλείται «ανεμελιά», όταν σε ένα μήνα και μια εβδομάδα έχουμε 2.466 ανθρώπινες απώλειες - βίντεο

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» (Γιώργος Παπαδάκης)

Πλήρη αποτυχία ως προς τη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και το δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

«Η “ανεμελιά” της Πάρνηθας δεν είναι απλά η ανεμελιά μιας φωτογραφίας. Είναι η ανεμελιά ενός πρωθυπουργού που έχει αφήσει απλήρωτες τις εφημερίες των γιατρών στα νοσοκομεία, που σε μια ημέρα κάνει μόλις 6.000 μοριακά τεστ, που η χώρα του σε ένα μήνα και μια βδομάδα μετράει 2.466 ανθρώπινες απώλειες», τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

«Είμαστε ήδη ένα μήνα σε lockdown και είναι φανερό ότι τα μέτρα δεν δουλεύουν», είπε, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτό».

«Δεν γίνεται, στις σημερινές συνθήκες, η κυβέρνηση να μην προχωρά σε πραγματικές επιτάξεις των ιδιωτικών κλινικών στη Βόρεια Ελλάδα. Οι υγειονομικοί εκεί βρίσκονται στα όρια της φυσικής και ψυχολογικής κατάρρευσης», υπογράμμισε.

«Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη συνταγογράφηση των τεστ για να υπάρχει επαρκής ιχνηλάτηση της διασποράς του ιού στην κοινωνία, κάτι που δεν γίνεται σήμερα, όταν καταλήγουμε να κάνουμε μόλις 6.000 μοριακά τεστ σε μία ημέρα», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται ακόμα να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

Σημείωσε, επίσης, ότι «στους χώρους εργασίας, δεν εφαρμόζονται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τη μετάδοση του ιού, ενώ δεν γίνονται σχετικοί έλεγχοι». «Για παράδειγμα, υπάρχουν καταγγελίες για εργαζόμενους που είναι δηλωμένοι στην τηλεργασία αλλά αναγκάζονται να πηγαίνουν κανονικά στη δουλειά τους», τόνισε.

«Ο κ. Βρούτσης, παρά το ότι έχει ερωτηθεί από εμάς ήδη από τις 6 Οκτωβρίου, σχετικά με το πόσοι έλεγχοι γίνονται στους εργασιακούς χώρους, δεν έχει απαντήσει και δε δίνει στοιχεία», πρόσθεσε.

«Προστασία της ζωής σημαίνει όμως και οικονομική στήριξη των ανθρώπων», ανέφερε. «Δε γίνεται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να κάνουν Χριστούγεννα με κομμένο το δώρο των Χριστουγέννων, γιατί αυτή την πολιτική επιλογή έκανε η κυβέρνηση», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ έκανε λόγο για εκτόξευση της ύφεσης στο τρίτο τρίμηνο του 2020 «στο 11,7%, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 4,3%».

Τέλος, αναφερθείς στην «επιχείρηση αντιπερισπασμού» που, όπως είπε, γίνεται τις τελευταίες ημέρες από την κυβέρνηση σχετικά με την κατοικία του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο μόνος πρώην πρωθυπουργός που μένει στο νοίκι, νοικιάζει ένα σπίτι στην Κυψέλη. Νοικιάζει επίσης ένα εξοχικό στο Σούνιο, το οποίο είναι κανονικά κατατεθειμένο στην εφορία», επισήμανε.

«Η συζήτηση αυτή, βέβαια, δε θα γινόταν αν δεν υπήρχε η κατακραυγή που προκάλεσε η “ανεμελιά” όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, με τη βόλτα του στην Πάρνηθα», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.