09/12/2020

Γ. Μπαλάφας: Χρειάζονται κριτήρια ώστε να υπάρχει αναλογική ενίσχυση όλων των ΜΜΕ και όχι μονόπλευρη στήριξη όπως γίνεται σήμερα από την κυβέρνηση

Γ. Μπαλάφας:  Χρειάζονται κριτήρια ώστε να υπάρχει αναλογική ενίσχυση όλων των ΜΜΕ και όχι μονόπλευρη στήριξη όπως γίνεται σήμερα από την κυβέρνηση

Σημεία συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα Radio 104,6 (στoυς δημοσιογράφους Π. Καψή και Ν. Δρούτσα)

Ξεκινώντας τη συνέντευξη θα ήθελα να εκφράσω τη συμπαράστασή μας στους αγωνιζόμενους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών που σήμερα απεργούν, διεκδικώντας την απόσυρση της διάταξης στο νομοσχέδιο Πέτσα με την οποία μειώνεται το υποχρεωτικό προσωπικό πλήρους απασχόλησης από 400 στους 280 ανά κανάλι, ακυρώνοντας το νόμο Παππά.

Για την ενίσχυση των καναλιών
Είναι προφανές ότι δεν είμαστε κατά της ενίσχυσης των ΜΜΕ. Χρειάζονται, όμως, κριτήρια ώστε να υπάρχει αναλογική ενίσχυση όλων των ΜΜΕ και όχι μονόπλευρη στήριξη όπως γίνεται σήμερα από την κυβέρνηση, προκειμένου να “λιβανίζουν”, από τη μια πλευρά, την κυβέρνηση και, από την άλλη, να “θάβουν” την αντιπολίτευση.
Για το ενοικιαζόμενο σπίτι του Τσίπρα στα Λεγραινά
Η χυδαία επίθεση που έχει ενορχηστρωθεί από τον κ. Μητσοτάκη με την βοήθεια συγκεκριμένων δημοσιογραφικών κύκλων σε σχέση με το ενοικιαζόμενο σπίτι στα Λεγραινά δεν μας αφορά. Η κα. Μπακογιάννη, προς τιμήν της, αρνήθηκε να μπει σε αυτή τη συζήτηση, όταν ρωτήθηκε από τα “Παραπολιτικά”, θεωρώντας ότι είναι αναξιοπρεπές και δεν αφορά την πολιτική αντιπαράθεση. Αμφιβάλλω αν η δήλωσή της “ακουστεί” στα προαναφερθέντα κανάλια.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η σιωπή των εντίμων δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως ενοχή. Όλοι μας κουβαλάμε ένα παρελθόν τόσο προσωπικό όσο και του πολιτικού χώρου που ανήκουμε. Η ΝΔ έχει πλούσιο παρελθόν συκοφάντησης των πολιτικών της αντιπάλων από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο κατηγορούσε για αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν. Η χυδαία επίθεση και συκοφάντηση του Τσίπρα έχει καταπέσει παταγωδώς με την κατάθεση στη δημοσιότητα των επίσημων εγγράφων. Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να πράξει το ίδιο για τις ιδιοκτησίες του και τα δάνειά του.

Για την πανδημία
Σήμερα μάθαμε για το θάνατο του 10ου γιατρού, στα Γιαννιτσά. Μια είδηση που συγκλονίζει. Η πανδημία έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί σε ένα μέτωπο. Να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή και να δώσουμε τη μάχη για την σωτηρία της ανθρώπινης ζωής. Γι’ αυτό ζητάμε επιτακτικά και τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για να διαμορφωθεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.
Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο αρνείται, αλλά προσπαθεί να κουκουλώσει τις μεγάλες ευθύνες του. Έπρεπε να υπάρξουν τα δημοσιεύματα δυο φιλοκυβερνητικών εφημερίδων για να μάθουμε για τη διπλή καταγραφή των κρουσμάτων του ΕΟΔΥ.