12/12/2020

Το ΑΧΕΠΑ επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης

Το ΑΧΕΠΑ επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ επισκέφθηκε χθες, 11 Δεκεμβρίου 2020, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκη για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι και να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την κατάσταση που επικρατεί εκεί, ενώ η πανδημία στην πόλη έχει πάρει δραματικές διαστάσεις.

Ειδικότερα δε, το ΑΧΕΠΑ, εξακολουθεί, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πυρός, έχοντας διαθέσει σχεδόν το σύνολο της δυναμικότητάς του στην αντιμετώπιση του COVID-19.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είχαν επιμέρους συναντήσεις με το διοικητή του Νοσοκομείου, το Σωματείο Εργαζομένων και εργαζόμενους, ανάμεσα στους οποίους τον αναπληρωτή καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Συμεών Μετταλίδη και τον νεφρολόγο διευθυντή ΕΣΥ και πρόεδρο νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ, Αθανάσιο Σιούλη και συζήτησαν θέματα λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το διοικητή, αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται μια εικόνα αποκλιμάκωσης, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζόμενων όμως, δεν συμμερίζονται αυτήν την άποψη και αναφέρθηκαν στη δραματική έλλειψη προσωπικού καθώς στο νοσοκομείο υπάρχουν 480 κενές οργανικές θέσεις αλλά και στο μεγάλο αριθμό εργαζομένων που απουσιάζουν επειδή έχουν νοσήσει με covid-19 ή βρισκόμενοι σε καραντίνα.

Όπως υποστήριξαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, το προσωπικό οδηγείται στην εξάντληση και την εξαθλίωση, δουλεύοντας ασταμάτητα, σε δύσκολες και απαιτητικές εργασιακές συνθήκες, επί σειρά εβδομάδων χωρίς ρεπό, χωρίς, ξεκούραση, χωρίς οικονομική ανταπόδοση αλλά και χωρίς καν ηθική ανταμοιβή και ενθάρρυνση.

Σε αυτά προστίθενται και οι τακτικές αυταρχισμού από τη μεριά της διοίκησης, που αρνείται την αναγνώριση οφειλόμενων ρεπό από τα προηγούμενα έτη ή που καλεί τους εργαζόμενους να επιτρέψουν στην δουλειά, ακόμη και αν δεν έχουν αναρρώσει πλήρως ή αν έχουν στο σπίτι παιδιά που ασθενούν.

Η τακτική αυτή δημιουργεί αισθήματα αδικίας στους εργαζόμενους ενώ θέτει σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία τους. Επίσης δημιουργεί στους εργαζόμενους αίσθηση απογοήτευσης καθώς η υπερπροσπάθεια και η αυτοθυσία την οποία επιδεικνύουν, μοιάζει σαν να ρίχνεται σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, ενώ εξακολουθούν να χάνονται ζωές.

Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, αποτελούσαν η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας, Δώρα Αυγέρη, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης, ο πρώην δοιοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης, η πρώην υποδιοικήτρια του ΑΧΕΠΑ, Βάσω Κοκκινίδου, το μέλος του Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ, Βάσω Βαφειάδου και το μέλος του τμήματος Υγείας του κόμματος, Σπύρος Βερβέρης.