20/12/2020

Χρ. Γιαννούλης: Επιτέλους πείτε την αλήθεια για την Θεσσαλονίκη

Δήλωση- Παρέμβαση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Πολλά ήταν τα ψέματα που είπαμε ως εδώ… ας πούμε και μία αλήθεια και ας πέσει στον γιαλό….» Διονύσης Σαββόπουλος (κάποτε όλων μας, εφήμερα μακριά μας…)

Εδώ και δύο μήνες περίπου, η πόλη της Θεσσαλονίκης και η Κεντρική Μακεδονία δοκιμάζεται άγρια και σκληρά από την αναζωπύρωση του δεύτερου κύματος της Πανδημίας.

Δοκιμάζεται όμως και από μία εξίσου άγρια και σκληρή μάχη για να αναδυθεί στην επιφάνεια η Αλήθεια. Η Αλήθεια για το πώς φτάσαμε ως εδώ.

Ο Αναρμόδιος Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Χαρδαλιάς, παρά την ενδυματολογική του εξάρτηση, και τα αξεσουάρ που την συνοδεύουν, φρόντισε με έναν απλουστευτικό τρόπο να αποσύρει τις ευθύνες του. Ξέχασε ότι στα μέσα Οκτωβρίου οι Δήμαρχοι κυρίως των μικρότερων περιφερειακών δήμων της Θεσσαλονίκης αντί να φωτογραφίζονται όπως έκανε ο δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης, του ζητούσαν στοιχεία και μέτρα. Γιατί οι δικές τους εκτιμήσεις και στοιχεία έδειχναν το κακό που ερχόταν.

Οι κύριοι Ζέρβας και Τζιτζικώστας που αποτελούσαν προνομιακοί συνομιλητές τόσο του αναρμόδιου κυρίου Χαρδαλιά όσο και του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεγλιστρούν με κοινοτυπίες και επικοινωνιακά τεχνάσματα από τα απλά και σαφή ερωτήματα που έχει προκαλέσει ή ίδια η προσχηματική παραδοχή Μητσοτάκη για ευθύνες της Κυβέρνησης του αλλά και για την ανυπαρξία φωνών περί του αντιθέτου για την λήψη έγκαιρων μέτρων πριν τον εορτασμό της 26ης και 28ης Οκτωβρίου.

· Ποιος έλαβε την τελική απόφαση έτσι ώστε να υποτιμηθούν τα στοιχεία του ΑΠΘ και της ερευνητικής ομάδας της ΕΥΑΘ και να μην ληφθούν αυστηρά μέτρα και κυρίως να ληφθούν έγκαιρα;

· Οι κύριοι Ζέρβας και Τζιτζικώστας, στην συνάντηση τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή σε κάθε άλλη επικοινωνία, επέμειναν και πρότειναν το αντίθετο από αυτό που τελικά αποφασίστηκε; Το τριήμερο της 26ης Οκτωβρίου η πόλη να γιορτάζει ανέμελα και ανυποψίαστα;

· Ο Μητσοτάκης κατά την πάγια πρακτική του να πετά τις ευθύνες σε οποιονδήποτε άλλο εκτός του εαυτού του, μίλησε για ανυπαρξία φωνών της Αυτοδιοίκησης που θα τον οδηγούσαν σε κάποια άλλη απόφαση. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ είναι των κ.κ. Τζιτζικώστα και Ζέρβα; Των Δημάρχων του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης;

· Σε κάθε περίπτωση μία από τις δύο πλευρές λέει Ψέματα. Αν ενημέρωσαν έγκαιρα και πλήρως τον Μητσοτάκη τότε η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική του. Αν εφηύραν τις αντιρρήσεις τους μετά τις εγκληματικά τελικές αποφάσεις του Μητσοτάκη, τότε δεν μπορούν να εμφανίζονται ως σταυροφόροι της λύσης, αλλά συνένοχοι σε αυτό που βιώνουμε ακόμη.

Επιτέλους όμως οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, εν όψει και της Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας με Θέμα την Πανδημία, πρέπει να ξέρουν την Αλήθεια. Και οι πρωταγωνιστές των αποφάσεων να μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλο του ή την σιωπή ή χρησμούς και αιχμές που συσκοτίζουν παρά φωτίζουν την υπόθεση.

Πείτε επιτέλους την Αλήθεια. Δεν έχουμε εκλογές, δεν κινδυνεύει το αξίωμα σας, το ακροατήριο σας, οι δρομολογημένες στοχεύσεις σας κόντρα στα συμφέροντα της πόλης και της Περιφέρειας. Βρίσκεται στην κόψη του Ξυραφιού η μειωμένη ούτως ή άλλως εμπιστοσύνη των πολιτών προς εσάς για την κρισιμότερη μάχη που δίνει ο τόπος μας. Και δεν χωράει πολιτικαντισμούς, επικοινωνία, ψέματα και δειλίες.