14/05/2023

Δημ. Παπαδημούλης: Στοχεύουμε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πρώτο κόμμα για να έχουμε και τον πρώτο λόγο στις συζητήσεις για τη διαμόρφωση των κυβερνητικών συνεργασιών και συγκλίσεων

·«Θέλω να πιστεύω ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, θύμα των σκαιών μεθοδεύσεων του Μητσοτάκη, δεν θα συνεργαστεί με τον ωτακουστή του, αλλά θα συμβάλει προκειμένου να γίνει η Ελλάδα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή, δημοκρατική χώρα, που να μην θυμίζει την Πολωνία και την Ουγγαρία»

·Συνέντευξη Δημ. Παπαδημούλη στο CNN Greece (Γιάννης Συμεωνίδης)

«Όποιος θέλει να φύγει ο Μητσοτάκης, να πάρει την ευθύνη που του αναλογεί», διαμηνύει σε συνέντευξή του στο CNN Greece ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Στοχεύουμε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πρώτο κόμμα για να έχουμε και τον πρώτο λόγο στις συζητήσεις για τη διαμόρφωση των κυβερνητικών συνεργασιών και συγκλίσεων», τονίζει ο ίδιος.

«Τώρα είναι η ώρα της κορύφωσης της μάχης για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και όχι η ώρα του απολογισμού ή των προσωπικών διαφοροποιήσεων. Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να ηττηθεί και να φύγει», υπογραμμίζει στη συνέχεια.

«Θέλω να πιστεύω ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, θύμα των σκαιών μεθοδεύσεων του Μητσοτάκη, δεν θα συνεργαστεί με τον ωτακουστή του, αλλά θα συμβάλει προκειμένου να γίνει η Ελλάδα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή, δημοκρατική χώρα, που να μην θυμίζει την Πολωνία και την Ουγγαρία», επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Σύμφωνα με τον Δημ. Παπαδημούλη «οι υποκλοπές κατέστρεψαν το επιμελημένο και ακριβοπληρωμένο προφίλ του ως δήθεν φιλελεύθερου κεντροδεξιού πρωθυπουργού και η τραγωδία των Τεμπών κατέστρεψε το αφήγημά του ως εκμοντερνιστή της χώρας, εκσυγχρονιστή, που ηγείται ενός επιτελικού κράτους, στελεχωμένου από αρίστους».

«Ούτε τα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δεν το συμμερίζονται πλέον αυτό. Η πλειοψηφία της Ευρωβουλής έχει καταλάβει τι εστί Μητσοτάκης», σημειώνει, προσθέτοντας: «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τη χώρα τη δυσφημούν διεθνώς η ραγδαία υποβάθμιση της Δημοκρατίας, η μεγάλη διάβρωση του κράτους Δικαίου, η κραυγαλέα συρρίκνωση της ελευθερίας του Τύπου που μας κατατάσσει τελευταίους στην ΕΕ και στη θέση 107 παγκοσμίως. Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίζεται την αλήθεια, τη Δημοκρατία και τη διαφάνεια».

​

Διαβάστε εδώ όλη τη συνέντευξη: