26/09/2023

Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι νεοναζί δεν έχουν θέση ούτε στον αθλητισμό ούτε στο κοινοβούλιο ούτε στην αυτοδιοίκηση

Ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

H χτεσινή θρασύτατη εμφάνιση, των νεοναζί υπό την ομπρέλα φιλάθλων, με πανό υπέρ των δολοφόνων Κροατών νεοφασιστών Bad Blue Boys, στον Ποδοσφαιρικό αγώνα Παναθηναϊκού-ΑΕΚ, αποτελεί πρόκληση στη δημοκρατία μας και καμπανάκι για όλο τον δημοκρατικό προοδευτικό κόσμο της χώρας και το πολιτικό σύστημα. Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ για την οπαδική βία, δεν στάθηκαν ικανά να περιορίσουν τη δράση φασιστικών ομάδων στους συνδέσμους φιλάθλων.

Ο υφυπουργός αθλητισμού κάνει πως δεν βλέπει και ακόμη δεν έχει πράξει τα αυτονόητα όπως ο νόμος ορίζει. Οι συνεχόμενες αναβολές και παρατάσεις στη πιστοποίηση των συνδέσμων από το κράτος, που εφάρμοσε ο προκάτοχός του Λ. Αυγενάκης, αποτελούν τη θεσμική κερκόπορτα που επιτρέπει την ανεξέλεγκτη δράση συνδέσμων οπαδών και τη δράση των νεοναζί στο εσωτερικό τους.

Οι νεοναζί δεν έχουν θέση ούτε στον αθλητισμό ούτε στο κοινοβούλιο ούτε στην αυτοδιοίκηση ούτε πουθενά και οφείλει άμεσα η πολιτεία να ενεργοποιήσει το θεσμικό πλαίσιο προστασίας και η κοινωνία να ορθώσει τείχος προστασίας.