15/12/2023

Στ. Κασσελάκης: Η εφαρμοσμένη πολιτική μας είναι ξεκάθαρα φιλεργατική και φιλολαϊκή - Ενίσχυση των πιο αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας

Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο KONTRA24 και τη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη

Σημεία συνέντευξης:

Φορολογία - φωτιά

Οι φόροι στη χώρα μας είναι πάρα πολύ μεγάλοι. Μέσα σε 2 χρόνια έχουν αυξηθεί τα έσοδα από τον ΦΠΑ κατά 40% στο σύνολό τους. Έχει αυξηθεί το εισόδημα του Έλληνα κατά 40% τα τελευταία 2 χρόνια; Πώς λοιπόν ο Έλληνας πληρώνει; Από πού βγαίνει το 40%; Βγαίνει από όποιο μαξιλάρι έχει ο καθένας. Ό,τι αποκούμπι έχει για το μέλλον του. Ο Έλληνας φτωχοποιείται.

Για τον κατώτατο μισθό

Δεν είναι δυνατόν να έχεις έναν κατώτατο μισθό στα επίπεδα της Ελλάδας και συγχρόνως να μην έχεις κοινωνικό κράτος πρόνοιας. Είναι διπλό το χαστούκι έτσι. Άρα λοιπόν η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι θέμα διαβίωσης. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να πάει τουλάχιστον στα 900 €. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς κάποιος σε αυτή τη χώρα που έχει τιμή βενζίνης υψηλότερη σε σχέση με την Κύπρο στην οποία εξάγουμε βενζίνη, μπορεί να ζήσει με λιγότερα από 900 € καθαρά τον μήνα.

Για την αναλγησία των υπουργών

Ο κ. Γεωργιάδης λέει ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη.
Η κα Μιχαηλίδου λέει ότι κάνει καλό το περπάτημα 2 χιλιόμετρα στα παιδιά με μία τσάντα 5 κιλά για να πάνε στο σχολείο τους.
Η κα Κεραμέως λέει ότι οι νοσηλευτές μπορεί να μην αμείβονται καλά αλλά παίρνουν καλή εμπειρία από το Δημόσιο, λες και κάποιος στο τραπέζι του τρώει εμπειρία για να χορτάσει.
Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει τι πάει να πει να υπηρετείς κάποιον που δεν έχει την τύχη σου.

Για τον χαρακτηρισμό «φυντάνι» από τον κ. Κουτσούμπα

Καταρχάς εύχομαι ο κ. Κουτσούμπας να έχει αναρρώσει και θα ήθελα να τον συναντήσω στη Βουλή κάποια στιγμή. Για το σχόλιό του, θα του θύμιζα τις λέξεις που γνωρίζει καλύτερα από μένα, του συντρόφου Μάο, που έλεγε: «αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν».

Η ουσία της φιλολαϊκής πολιτικής

Η εφαρμοσμένη πολιτική μας είναι ξεκάθαρα φιλεργατική και φιλολαϊκή, όμως δεν είναι ανάγκη να κατεβαίνουμε στις εκλογές δαιμονοποιώντας άλλα μέλη της κοινωνίας. Θέλουμε κοινωνική ειρήνη.
Πολιτική είναι το πώς αλλάζεις την καθημερινότητα του Έλληνα. Θέλουμε μια κοινωνία που να ενισχύει τα πιο αδύναμα στρώματα. Να τους δίνει τη δυνατότητα κοινωνικής ανέλιξης. Η ρητορική μίσους δεν με εκφράζει.