06/02/2024

Γ. Πούλου: Συνεχίζεται η ενεργειακή «επέλαση» στη Βοιωτία με εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Παραλία Αγίου Βασιλείου Θήβας!

Με Αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκυλακάκη, η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Πούλου ανέδειξε στη Βουλή το Υπόμνημα της Επιτροπής Κατοίκων Αγίου Βασιλείου, προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση «Μαύρο Σπιθάρη», πολύ κοντά στην Παραλία Αγίου Βασιλείου.

Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν ότι η νέα εγκατάσταση ΑΠΕ θα επιδεινώσει την ηχητική ρύπανση και ενόχληση, και θα αλλοιώσει το φυσικό κάλος του παραλιακού θερέτρου. Επιπλέον, καταγγέλλουν ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις μη τήρησης των όρων και προϋποθέσεων, βάσει των οποίων χορηγήθηκε η άδεια στην κατασκευάστρια εταιρεία. Επομένως, υπάρχει κίνδυνος να ολοκληρωθούν οι εργασίες με σημαντικές αυθαιρεσίες, πριν την προγραμματισμένη δικαστική διερεύνηση της νομιμότητας του έργου από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων και καλούμε την κυβέρνηση και τον Δήμο Θηβαίων να λάβουν σοβαρά υπόψιν τις καταγγελίες και τα αιτήματά τους!

Η αναφορά και το Υπόμνημα της Επιτροπής Κατοίκων Αγίου Βασιλείου