05/04/2024

Ραλλία Χρηστίδου στο GOVnews: Οι μηχανισμοί της καταστολής του φαινομένου των γυναικοκτονιών απέτυχαν με εκκωφαντικά τραγικό τρόπο

Συνέντευξη της Ραλλίας Χρηστίδου στο GOVnews

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Ραλλίας Χρηστίδου, αναπλ. Συντονίστριας ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που παραχώρησε στο GOVnews και τη δημοσιογράφο Μπέσσυ Αντωνάκη:

Για τις γυναικοκτονίες: Επειδή το ζήτημα πέρα από τις προφανείς αιτίες του έχει και πολλές άλλες διαστάσεις ιδίως από την πλευρά κάθε θύματος, καθήκον μας είναι και των πολιτικών δυνάμεων και της επιστημονικής κοινότητας και των κρατικών θεσμών, αλλά και των ΜΜΕ να στρέψουμε την προσοχή μας στην πρόληψη και όχι στην καταστολή. Αρκετά με τις διαπιστώσεις. Οι μηχανισμοί της καταστολής του φαινομένου είναι προφανές ότι απέτυχαν με εκκωφαντικά τραγικό τρόπο.

Για την ακρίβεια : Οι προεκλογικές εξαγγελίες που έταξαν οι κυβερνώντες για τον οικονομικό «παράδεισο», αποδεικνύονται ψευδείς και η καθημερινότητα των πολιτών περιλαμβάνει έναν ατέλειωτο «Γολγοθά» προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Η αγοραστική δύναμη έχει φτάσει στα τάρταρα τη στιγμή που ο πληθωρισμός και η ακρίβεια φέρνουν την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ.

Για τα Τέμπη: Η πρόταση δυσπιστίας ήταν μόνο η πρώτη πράξη όσων θα ακολουθήσουν. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια και θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Το κατηγορητήριο που συνέταξε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αδιάσειστα στοιχεία και τεκμηριώνει τους λόγους που θα πρέπει να συσταθεί προανακριτική επιτροπή και να οδηγηθεί ο πρώην υπουργός στη δικαιοσύνη.

Για τον φράχτη στον Έβρο: Αυτό συνέβη πριν ένα χρόνο και η προπαγάνδα προσπάθησε να το εμφανίσει ως δήθεν αντίρρηση για την τοποθέτηση του φράχτη. Όταν όμως αυτό γίνεται προεκλογικά αντικείμενο πατριδοκαπηλίας και εκμετάλλευσης για μικροκομματικά οφέλη, τότε η πολιτική παρέμβαση είναι δεδομένη. Διότι η προπαγάνδα και η πατριδοκαπηλία έγινε ακριβώς για να εγείρει τα ακροδεξιά αντανακλαστικά της συντηρητικής παράταξης και να αποπροσανατολίσει από το έγκλημα των Τεμπών .

Για τις ευρωεκλογές: Οι διαρκείς και καθημερινές μάχες που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης τόσο στη βουλή όσο και στην κοινωνία, αποδεικνύουν πως είναι η μόνη αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση, που θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από αυτό το τέλμα που έχει περιέλθει. Είμαι βέβαιη πως αυτό θα φανεί και στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη: Από το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις έως τώρα δημοσκοπήσεις, φαίνεται, πως μετά από μια διάσπαση και τις συνεχείς επιθέσεις στο πρόσωπό του ως δείγμα φόβου, να είναι ο μόνος που θα μπορούσε να αντικαταστήσει επάξια τον Αλέξη Τσίπρα.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας παρατίθεται ο σύνδεσμος με ολόκληρη τη συνέντευξη: