15/04/2024

Ερώτηση Μάλαμα: Γιατί ο ΟΔΑΠ “σπάει” στα δύο προμήθειες 334.800 ευρώ για υπηρεσίες “call center” ηλεκτρονικού εισιτηρίου

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Πολιτισμού

Θέμα: «Γιατί ο ΟΔΑΠ “σπάει” στα δύο προμήθειες 334.800 ευρώ για υπηρεσίες “call center” ηλεκτρονικού εισιτηρίου»;

Ο Οργανισμός Διαχείρισης κι Ανάπτυξης Αρχαιολογικών Πόρων έχει επιδοθεί σε ένα “πάρτι” αναθέσεων σε ιδιωτικές εταιρίες, για παροχές υπηρεσιών που δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι υπηρεσίες “call center” για τη λειτουργία ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Με ακατανόητο τρόπο ο ΟΔΑΠ έχει προχωρήσει σε δύο προσκλήσεις για ανοιχτούς διαγωνισμούς με το ίδιο αντικείμενο. Στις 9 Απριλίου 2024 (ΟΔΑΠ/ΓΔ/ΑΤΠΑΠ/8032) προχώρησε σε πρόσκληση για υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου με ποσό 300.000 ευρώ, ενώ στις 5 Απριλίου 2024 (ΟΔΑΠ/ΓΔ/ΑΤΠΑΠ/7648) είχε προχωρήσει σε αντίστοιχη πρόσκληση, με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο, δηλαδή τις υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου με ποσό 37.200 ευρώ.

Όμως, σύμφωνα με τη σχετική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΘΕΜΑ 10ο, 13/03/2024): “Έγκριση ή μη Α. της ανάληψης ποσού 270.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ήτοι 334.800 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ στον ΚΑΕ 0439 για τη Λειτουργία Kέντρου Eπικοινωνίας για την παροχή υπηρεσιών τηλεφωνικού κέντρου (Call Center) για επισκέπτες και χρήστες του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου (e-Ticketing) σε Αρχαιολογικούς Χώρους, Μουσεία και Μνημεία για τα έτη 2024 & 2025”, η απόφαση αφορά μία προμήθεια. Γιατί, λοιπόν, η προμήθεια αυτή κατατμίζεται σε δύο κομμάτια και πως δικαιολογείται ένα ποσό τόσο μεγάλου ύψους για αυτή την υπηρεσία;

Επειδή το πάρτυ αναθέσεων του ΟΔΑΠ σε ιδιώτες πρέπει να σταματήσει.

Επειδή πρέπει να διερευνηθεί γιατί προχωράει σε κατάτμηση συμβάσεων ο ΟΔΑΠ.

Επειδή φαντάζει ιλιγγιώδες το ποσό των 334.000 ευρώ για υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου, προς υποστήριξη του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός :

1. Για ποιον λόγο μέσα σε πέντε ημέρες δημοσιεύθηκαν δύο διαφορετικές αποφάσεις, οι οποίες αναφέρονται στην λειτουργία call center με διαφορετικά κόστη λειτουργίας;

2. Γιατί κατατμήθηκε σε δύο κομμάτια η αρχική προμήθεια των 334.000 ευρώ για υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου;

3. Πως δικαιολογείται ένα τόσο μεγάλο ποσό για την συγκεκριμένη υπηρεσία;

Η Ερωτώσα Βουλευτής