05/09/2007

Ομιλία Νίκου Χουντή στην Παλλήνη

Μιλώντας στην Παλλήνη σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Χουντής γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού και υποψήφιος Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε :

«Στις εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής  το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα αλλάξει το πολιτικό τοπίο με ήττα του δικομματισμού και ενίσχυση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς ή θα μείνουν τα πράγματα περίπου τα ίδια.  Οι πρωτοφανείς καταστροφές από τις φωτιές όπως και οι τεράστιες κινητοποιήσεις για την Παιδεία έφεραν στην επιφάνεια τα μεγάλα προβλήματα και τα αδιέξοδα της δικομματικής εναλλαγής.

Η αγωνία για τη διαιώνιση της σημερινής κατάστασης οδηγεί στην επιστράτευση του σκιάχτρου της έλλειψης αυτοδυναμίας και του φόβητρου της ακυβερνησίας.

Ο κρατικός μηχανισμός των ισχυρών κυβερνήσεων, κομματικοποιημένος, αναποτελεσματικός, όταν πρόκειται για κοινωνικά προβλήματα και την προστασία του περιβάλλοντος, υπηρετεί συντηρητικές και αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα από τη Ν.Δ., χθες από το ΠΑΣΟΚ.  Τώρα, σʼ αυτές τις εκλογές μπορούν να ανοίξουν δρόμοι, να υπάρξουν διέξοδοι.  Η ενίσχυση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλάζει τα δεδομένα, θα δώσει νέα ώθηση στον αγώνα για ριζική ανατροπή όλων όσα δυσκολεύουν τη ζωή της νεολαίας και των εργαζομένων, όσα υπονομεύουν το μέλλον του τόπου.

Στο δίλημμα λοιπόν «ισχυρές κυβερνήσεις» για να συνεχιστεί το γκρίζο και το σκούρο στο φυσικό και το πολιτικό τοπίο ή ισχυρή, ενωτική και ριζοσπαστική Αριστερά για να νικήσει η ζωή, οι πολίτες στις 16 Σεπτεμβρίου θα διαλέξουν, την ελπίδα.