16/10/2007

Σύμβαση ελληνικού Δημοσίου και Microsoft για την προμήθεια λογισμικού

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων των Θ.Λεβέντη, Α.Φιλίνη και Γ.Δραγασάκη προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών

Τον Φεβρουάριο του 2006 η Ελληνική Κυβέρνηση, μέσω του κ. Υπουργού Οικονομίας υπέγραψε σύμβαση με τη γνωστή πολυεθνική εταιρεία Microsoft για προμήθεια λογισμικού για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του ευρύτερου δημοσίου τομέα, μεταξύ των οποίων και αυτών των πανεπιστημίων της χώρας. Παρά τις επανειλημμένες μας αιτήσεις κατά τη διάρκεια της προηγούμενης Βουλής, ο κ. Υπουργός ουδέποτε κατέθεσε τη σύμβαση στη Βουλή, αν και είχε την υποχρέωση να το πράξει.

Καθώς το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, τόσο για την ανάπτυξη της πληροφορικής και της επιστήμης εν γένει στη χώρα μας, όσο και επειδή πρόκειται για σύμβαση που αφορά σημαντικούς χρηματικούς πόρους

Ζητούμε από τον κ. Υπουργό

•    Να καταθέσει τη σύμβαση που υπέγραψε εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου με τη Microsoft για προμήθεια λογισμικού

•    Να εξηγήσει γιατί δεν την έδωσε εδώ και ενάμιση χρόνο στη δημοσιότητα παρά τις επανειλημμένες έγγραφες και Επίκαιρες Ερωτήσεις μας