11/10/2007

Κλειστά Νηπιαγωγεία στο Ν.Σερρών

Ερώτηση Τ.Κουράκη και Θ.Λεβέντη προς τον Υπουργό Παιδείας

Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό που υπάρχουν στα σχολεία όλης της χώρας και ιδιαίτερα στους ακριτικούς νομούς πλήττουν σοβαρά την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την εκπαίδευση των μαθητών. Στο Νομό Σερρών οι ελλείψεις των εκπαιδευτικών έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα  στη λειτουργία των Νηπιαγωγείων.

Συγκεκριμένα:

Δώδεκα Νηπιαγωγεία δεν λειτουργούν καθόλου από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Αυτά βρίσκονται στα χωριά Λευκοθέα, Χρυσό, Γεφυρούδι, Πεντάπολη, Θερμά, Γόνιμο, Αχλαδοχώρι, Κάτω Πορρόϊα, Πλατανάκια, Κορμίσρα, Αγ. Παρασκευή και Βαμβακά. Επίσης 9 διθέσια  Νηπιαγωγεία υποβιβάστηκαν σε μονοθέσια.

Οι χώροι που στεγάζονται και λειτουργούν όσα Νηπιαγωγεία δεν έχουν δικό τους κτίριο, έχουν κριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ακατάλληλοι. Από τα 37 Νηπιαγωγεία στη πόλη των Σερρών, μόνο τα 6  στεγάζονται σε δικά τους διδακτήρια ενώ τα υπόλοιπα στεγάζονται σε καταστήματα, σε βοηθητικές αίθουσες δημοτικών σχολείων και σε οίκημα της Εργατικής Εστίας.

Η εκπαίδευση των νηπίων ως σημαντικός παράγοντας διαμόρφωσης της προσωπικότητάς τους, απαιτεί τα απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και επαρκή υλικοτεχνική υποδομή καθώς και σύγχρονους και παιδαγωγικά κατάλληλους χώρους στέγασης.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει άμεσα:

-Για την πλήρωση των κενών θέσεων Νηπιαγωγών και τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων στο Ν. Σερρών;

-Για την ανέγερση νέων σύγχρονων διδακτηρίων που θα πληρούν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των νηπίων στο Νομό;

Ο ερωτώντες  Βουλευτές

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  ΚΟΥΡΑΚΗΣ