30/10/2007

Πλήθος καλλιτεχνών, κυρίως ηλικιωμένοι που επί χρόνια αγωνιούν και αγωνίζονται για κάποια «συνδρομή» της πολιτείας, διαδήλωσαν σήμερα μπροστά στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Εξαμελής επιτροπή έγινε δεκτή από τον εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Παπαδούλη, (καθότι ο ίδιος ο κ. Αλογοσκούφης δεν έχει μέχρι τώρα δεχθεί τους καλλιτέχνες).

Στην Επιτροπή συμμετείχαν η Εύα Μελά, πρόεδρος του Εικαστικού Επιμελητηρίου (ΕΕΤΕ) και βουλευτής του ΚΚΕ, Γιωτάκης, αντιπρόεδρος του ΕΕΤΕ, Γ. Γλέζος πρόεδρος της ΕΜΣΕ, Χάρης Παπαδόπουλος, πρόεδρος Σκηνοθετών, Λεωνίδας Βαρβαρός, πρόεδρος της ΠΟΘΑ και η Αννα Φιλίνη, μέλος της ΕΕΤΕ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνάντηση ο κ. Παπαδούλης υποσχέθηκε ότι θα εισηγηθεί την βελτίωση σημείων του νέου νομοσχεδίου, π.χ. την ετήσια αύξηση των τιμητικών συντάξεων και την αναδρομική συνταξιοδότηση πρώην απορριφθέντων για τιμητικές συντάξεις.

Στο τέλος της συνάντησης, η Αννα Φιλίνη δήλωσε προς τους συγκεντρωμένους καλλιτέχνες:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει στο Κοινοβούλιο τα δίκαια αιτήματα των καλλιτεχνών κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου. Η μείωση των τιμητικών συντάξεων από 100 στις 20 ετησίως αποδεικνύει την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στην προσφορά των ελλήνων καλλιτεχνών αλλά και την πλήρη υποτίμηση της σημασίας της τέχνης για την ανάπτυξη του τόπου και τις μελλοντικές γενιές. Αυτά ισχύουν στο δεκαπλάσιο από την στιγμή που καρκινοβατεί εδώ και χρόνια η επίλυση του συνολικού συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού προβλήματος των ελλήνων καλλιτεχνών.»