15/02/2008

Διακρίσεις σε θέματα μεταγραφών για αποφοίτους ΤΕΕ

Ερώτηση Ν.Τσούκαλη προς τον Υπουργό Παιδείας

Τον κίνδυνο να μην μπορέσει να φοιτήσει στη σχολή που εισήχθηκε, αντιμετωπίζει φοιτήτρια προερχόμενη από πυρόπληκτη περιοχή του Ν. Ηλείας, λόγω της αδυναμίας της να μεταγραφεί στο ΤΕΙ Πατρών μιας και προέρχεται από ΤΕΕ.

Ο σχετικός νόμος 3282/2004 άρθρο 1 με μια ακατανόητη διάταξη απαγορεύει σε μαθητές που αποφοίτησαν από ΤΕΕ και νυχτερινά λύκεια να πάρουν μεταγραφή.

Συγκεκριμένα η σπουδάστρια Παρασκευοπούλου Μαρία εισήχθη στο εαρινό εξάμηνο στη σχολή Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Λαμίας. Λόγω σοβαρών οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων (προέρχεται από την πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Πηνείας, Ν. Ηλείας , ενώ ο πατέρας της έχει αναπηρία 67%,) ζήτησε να μεταγραφεί στο αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Πατρών. Τέτοιου είδους μεταγραφές ενώ επιτρέπονται για σπουδαστές που προέρχονται από  γενικά λύκεια απαγορεύονται για τους αποφοίτων των ΤΕΕ.

Επειδή η συγκεκριμένη διάκριση θέτει  εμπόδια στη φοίτηση νέων ανθρώπων και δημιουργεί σοβαρότατη διάκριση για τους αποφοίτους των ΤΕΕ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Εάν είναι δυνατή, κάτω από τις συγκεκριμένες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες να μεταγραφεί η σπουδάστρια Παρασκευοπούλου Μαρία στο ΤΕΙ Πατρών.

2.  Τι προτίθεται να κάνει για την άρση της διάκρισης που με βάση το νόμο 3282/2004 ισχύει για τους αποφοίτους των ΤΕΕ.

Ο ερωτών βουλευτής

Νικόλαος  Τσούκαλης