27/02/2008

Δηλώσεις Αλ.Αλαβάνου κατά την περιοδεία του στο Ηράκλειο Κρήτης

Την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος επισκέφθηκε το πρωί το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου είχε συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Ενιαίο Σύλλογο των Εργαζομένων, το Σωματείο των Ειδικευομένων και την Επιτροπή των Γιατρών.

Αμέσως μετά ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

Επίσκεψη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο:

«Η εικόνα που έχουμε και από το Βενιζέλειο είναι η εικόνα  που υπάρχει σε όλο το νοσοκομειακό τομέα της χώρας μας. Έχουμε νοσοκομεία στην πραγματικότητα υπό διωγμό. Νομίζω ότι τα προβλήματα και εδώ είναι ακραία και τα προβλήματα αυτά τα πληρώνουν και οι καταναλωτές των υπηρεσιών υγείας, οι απλοί πολίτες,  αλλά και οι εργαζόμενοι σ΄ αυτόν τον τομέα. Το κύριο  ζήτημα, είναι το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού. Έχουμε ένα νοσοκομείο -όπως εύστοχα ειπώθηκε από κάποιον γιατρό- των 2/3, δηλαδή  το 1/3 των θέσεων του οργανογράμματος της δεκαετίας του ʼ80 είναι ακάλυπτο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υπερεντατική δουλειά, την μη ανανέωση του προσωπικού, τη γήρανση του προσωπικού, την ηρωική δράση που απαιτείται από τους γιατρούς και νοσηλευτές προκειμένου να λειτουργήσει το Νοσοκομείο. Από κει και πέρα σωρεύονται και ζητήματα υποδομών, ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του νοσοκομείου,  ζητήματα εξοικονόμησης πόρων, τα οποία δείχνουν την πλήρη κατάρρευση της πολιτικής υγείας της ΝΔ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την συνένωση των ΚΤΕΛ

«Δεν έχουμε μόνο διάσπαση των ΚΤΕΛ. Έχουμε μια κοροϊδία, μια δήθεν διάσπαση των μεγάλων κομμάτων. Δεν μπορώ να δεχτώ εγώ ότι οι βουλευτές της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ στη Δυτική Κρήτη, έχουν άλλη πολιτική γραμμή από τους βουλευτές στην Ανατολική Κρήτη. Και, με αυτήν την έννοια, δεν μπορούμε εμείς να νομιμοποιήσουμε αυτά τα παιχνίδια που γίνονται. Πρόκειται για παιχνίδια. Εμείς  έχουμε κάνει σαφή  τη θέση μας και στη Διοίκηση του ΚΤΕΛ. Είμαστε υπέρ ενός ενιαίου ΚΤΕΛ στην Κρήτη και όποιες διαφορές και αν υπάρχουν, μπορούν με διαπραγματεύσεις να επιλυθούν ανάμεσα στις δύο πλευρές. Και ομολογώ ο Πρόεδρος και το ΔΣ του ΚΤΕΛ Ν.Ηρακλείου δείχνουν μια στάση θετική και θα έλεγα και μετριοπαθή.

Από κει και πέρα δεν μένουμε μόνο εκεί. Σήμερα το πρωί αποφασίσαμε να ζητήσουμε -και να καλέσουμε και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης- ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή στο σύνολο του Ν/Σ για την Οδική Ασφάλεια,  εφόσον περάσει η τροπολογία σε σχέση με τα ΚΤΕΛ, δηλαδή η τροπολογία Μητσοτάκη. Χρειάζεται 15 βουλευτές για να το ζητήσουμε. Εμείς έχουμε 14 βουλευτές. Θέλω να ελπίζω ότι από αυτούς τους επαναστάτες βουλευτές της ανατολικής Κρήτης των δύο μεγάλων κομμάτων, κάποιοι θα συνυπογράψουν και με αυτήν την έννοια «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα». Ξαναλέω θα ζητήσουμε και  κινούμαστε και προς τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από τους βουλευτές της περιφέρειας, ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να υπάρξει και να καταρρεύσει η τροπολογία, εφόσον η ΝΔ τελικά την αποδεχτεί».

Νομίζω ότι ο ρόλος του κ. Μητσοτάκη  είναι κεντρικός και δεν μπορεί κανένας κομματάρχης, όση ιστορία και όση παρουσία και να έχει στα πολιτικά γεγονότα στη Ελλάδα, πριν και μετά την δικτατορία, να υπαγορεύει το τι θα γίνει.