08/05/2008

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Επικρατείας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Γιάννης Μπανιάς, με θέμα τις επιπτώσεις της πώλησης του ΟΤΕ για την Εθνική Αμυνα

Στην ερώτησή του ο Γιάννης Μπανιάς επισημαίνει τη σημασία των Τηλεπικοινωνιών για την Εθνική Άμυνα  κάθε χώρας καθώς και το παράδειγμα των ΗΠΑ που, αν και εμφανίζονται ως υπέρμαχος της ελεύθερης αγοράς θέλουν να εμποδίσουν την εξαγορά μεγάλης αμερικανικής τηλεπικοινωνίας από την ίδια Deutsche Telekom στην οποία η ελληνική κυβέρνηση παραδίδει τον ΟΤΕ.

«Η μεταβίβαση του ελέγχου του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας σε εταιρεία που δεν ελέγχεται από το ελληνικό κράτος, όπως είναι η Deutsche Telekom», αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «δημιουργεί επομένως  την εύλογη απορία, αν και πώς έχει ληφθεί μέριμνα για την εξασφάλιση, εκτός από τα οικονομικά, και των αμυντικών συμφερόντων της Ελλάδας, με δεδομένο μάλιστα το προηγούμενο του σκανδάλου των υποκλοπών».  Και καλεί τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

1.    Στις διαπραγματεύσεις για την αγορά μετοχών του ΟΤΕ από την Deutsche Telekom συμμετείχε το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας;

2.    Πώς έχει προνοήσει η κυβέρνηση ώστε η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ να μη δημιουργήσει κινδύνους για την Εθνική Αμυνα της χώρας;