09/10/2008

Κοινή δήλωση των Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Α και Β Πειραιά, Θοδωρή Δρίτσα και Παναγιώτη Λαφαζάνη με αφορμή την επικείμενη υπογραφή της Σύμβασης παραχώρησης του Σ.ΕΜΠΟ. Ο.Λ.Π. μεταξύ της Ο.Λ.Π. Α.Ε. και της COSCO

Το έγκλημα ολοκληρώνεται. Τη στιγμή που σε όλο τον κόσμο καταρρέουν οι νεοφιλελεύθερες επιλογές, κρατικοποιούνται τράπεζες-μεγαθήρια του χρηματοπιστωτικού συστήματος και η παγκόσμια οικονομία εισέρχεται σε περίοδο ύφεσης με εφιαλτικές προβλέψεις για το μέλλον, η ελληνική Κυβέρνηση, «ανέμελη» και προκλητικά ανεύθυνη, επιμένει να ξεπουλήσει το δημόσιο πλούτο, τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Το Υπουργείο Ε.Ν.Α.Ν.Π. και η διοίκηση της Ο.Λ.Π. Α.Ε. ενώ αρνούνται να ενημερώσουν τη Βουλή, τους Βουλευτές και τα κόμματα, διαρρέουν επιλεκτικά στον Τύπο τα βασικά σημεία της συμφωνίας. Όχι μόνο αγνόησαν προκλητικά τα δικά μας αιτήματα και τα  αιτήματα των εργαζομένων για διαφάνεια και πληροφόρηση, αλλά σιώπησαν ακόμα και μπροστά στο αίτημα του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέκου Αλαβάνου, αίτημα που διατυπώθηκε επίσημα προς τον Υπουργό μέσα στο Κοινοβούλιο.

Το χειρότερο είναι ότι η συμφωνία που πρόκειται να υπογραφεί αύριο περιλαμβάνει ρυθμίσεις ακόμα πιο δυσμενείς από όσα προέβλεπε η κατάπτυστη Προκήρυξη του, όπως αποδείχθηκε, «στημένου» διαγωνισμού! Αυτό όχι μόνο είναι αυθαίρετο και παράνομο, αλλά αποδεικνύει τον ισχυρισμό μας ότι αυτή η Κυβέρνηση είναι μια Κυβέρνηση απολύτως εξαρτημένη από τα εγχώρια και διεθνή ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση Καραμανλή και τον Υπουργό Ε.Ν.Α.Ν.Π. και τους προειδοποιούμε ότι είναι υπόλογοι όχι μόνο για πολιτικές αλλά και για νομικές ευθύνες.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον Ο.Λ.Π. και στον Ο.Λ.Θ., μαζί με τους εργαζόμενους στην Ολυμπιακή και στον Ο.Σ.Ε. και μαζί με όλη την ελληνική κοινωνία να αντιτάξουμε τη μαζική και ανυποχώρητη διεκδίκηση μας να σταματήσουν όλες οι ιδιωτικοποιήσεις και να ξαναπεράσουν υπό δημόσιο έλεγχο όλοι οι στρατηγικού χαρακτήρα τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Συμπαρατασσόμαστε με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Ο.Λ.Π. και στον Ο.Λ.Θ., ζητάμε να ακυρωθεί η αναγγελθείσα υπογραφή της συμφωνίας και τα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων να έρθουν για συζήτηση σε ειδική συνεδρίαση στη Βουλή ενταγμένη στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2009.

Θοδωρής Δρίτσας, Βουλευτής Α Πειραιά και Νησιών
Παναγιώτης Λαφαζάνης, Βουλευτής Β Πειραιά