13/03/2009

Ανεπαρκής προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της Πανεπιστημιακής Σχολής Λήμνου

Ερώτηση Θ.Λεβέντη προς τον Υπουργό Παιδείας

Μετά από πολύχρονους αγώνες της κοινωνίας της Λήμνου και αφού πέρασαν οκτώ χρόνια από την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου του Αιγαίου για την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Σχολής, επιτέλους, το «Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Λήμνου» εντάχθηκε στο Μηχανογραφικό Δελτίο των πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έτους 2009.

Το, αναμφισβήτητα, θετικό αυτό γεγονός, ανεξάρτητα από τους σκοπούς για τους οποίους η κυβέρνηση επέλεξε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από την τοπική κοινωνία δεδομένου ότι δεν έχει ξεχαστεί ακόμα το γεγονός ότι το 2003, παρά την προεκλογική απόφαση του Υπουργικού Συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ, το απαραίτητο Προεδρικό Διάταγμα δεν εκδόθηκε ποτέ. Ελπίδα όλων είναι  ότι δεν θα υπάρξει νέα κωλυσιεργία με κάποιο νέο πρόσχημα.

Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες, έχει συνεισφέρει αποφασιστικά σε ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα και προσπαθεί για το καλύτερο για την λειτουργία της σχολής. Λίγους μήνες, όμως, πριν την (θεωρητική) λειτουργία της Σχολής διαπιστώνεται η απόλυτη ανεπάρκεια της διοικητικής και υλικοτεχνικής υποδομής, αφού οι πιστώσεις είναι ανύπαρκτες, διοικητικός μηχανισμός δεν υπάρχει, και δεν έχει εξασφαλιστεί υποδομή σε αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, εργαστήρια.

Με βάση όλα τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-    Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των αναγκαίων έργων και υποδομών και πότε υπολογίζεται η έναρξη λειτουργίας της Σχολής;

-    Ποιες πιστώσεις θα διατεθούν για την λειτουργία της Πανεπιστημιακής Σχολής Λήμνου;

-    Με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστεί η έγκαιρη στελέχωση σε επιστημονικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ