25/05/2009

Δήλωση του Π. Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ σχετικά με την Έκθεση του Διεθούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την Έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η Έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία, με τη θεραπευτική αγωγή σοκ που προτείνει σε βάρος των δικαιωμάτων και εισοδημάτων του κόσμου της εργασίας και των πολύ μικρών επιχειρήσεων, προσγειώνει την ατζέντα της προεκλογικής αντιπαράθεσης στα πραγματικά διακυβεύματα των ευρωεκλογών και όχι στην ψευδώνυμη, ανούσια και αποπροσανατολιστική σκιαμαχία ανάμεσα στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

Η Έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με το προτεινόμενο «τσουνάμι» νέων αντιλαϊκών φόρων, σκληρής εισοδηματικής λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων, αντιασφαλιστικών μέτρων και πλήρους διάλυσης των εργασιακών σχέσεων θα είναι το «ευαγγέλιο» για τις πολιτικές της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑΣΟΚ από την επομένη των ευρωεκλογών.

Η ανάδειξη ενός πανίσχυρου Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς από τις κάλπες στις 7 Ιουνίου θα είναι η καλύτερη εγγύηση, όχι μόνο για να ματαιωθούν οι εφιαλτικοί, αντεργατικοί, δικομματικοί σχεδιασμοί μετά τις ευρωεκλογές, αλλά και για να ανοίξει μια νέα ελπιδοφόρα ριζοσπαστική προοδευτική προοπτική για τη χώρα μας.