14/07/2009

Επείγουσα επιστολή Περ.Κοροβεση στο Υπ. Δικαιοσύνης για Χρ. Κυριμοπουλου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περ. Κοροβέσης απέστειλε σήμερα επείγουσα επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Αθ. Ανδρεουλάκο, για το θέμα της κρατουμένης στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών Χριστίνας Κυριμοπούλου.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
κ.ΑΘ.ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ

Κύριε Γενικέ,

Μετά από την κατάθεση σχετικής μας ερώτησης στις 23.4.09  αλλά και την επανακατάθεσή της στις 1.7.09, διότι  δυστυχώς δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση στο κοινοβουλευτικό  έλεγχο που θεσμικά ασκούμε, θα θέλαμε να επιστήσουμε τη προσοχή σας πάνω στο θέμα της Χριστίνας Κυριμοπούλου, κρατούμενης στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών έπειτα από τη τελευταία  απελπισμένη απόπειρα αυτοκτονίας της.

Περισσότερο από 2.000 πολίτες, τούτη την ώρα , ζητούν την άμεση αποφυλάκισή της, ενώ άλλοι 116 πανεπιστημιακοί προσθέτουν τη φωνή τους στο κύμα αλληλεγγύης που έχει  ορθωθεί για να την προστατέψει.

Ερώτηση για την υπόθεσή της κατέθεσε τις τελευταίες μέρες και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Δρίτσας, επισυνάπτοντας και το σύνολο των υπογραφών .

Για την ενημέρωσή σας επισυνάπτεται η σχετική μας ερώτηση.

Αναμένοντας την άμεση απάντησή σας,

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Α ΑΘΗΝΑΣ>