01/10/2009

Η υποψήφια Αʼ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Φιλίνη, μιλώντας σήμερα σε στρογγυλό τραπέζι για τη δημόσια διοίκηση στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84, δήλωσε μεταξύ άλλων:

Δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή στον τόπο αν δεν δοθεί βάρος στην παιδεία και τον πολιτισμό. Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί ασάφεια στα προγράμματά του και δεν έχει δεσμευτεί ούτε σε βασικά ζητήματα που αφορούν τον πολιτισμό. Όμως, αυτό που απαιτείται άμεσα είναι η στήριξη και ενίσχυση των κρατικών μουσείων της χώρας. Για χρόνια περιμένουμε να γίνει στον τόπο μας το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο δεν έχει καταφέρει ακόμη να αποκτήσει το κτίριό του. Ακόμη, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, που είναι μια σημαντική κατάκτηση για τη χώρα μας, αποσπάστηκε διοικητικά και πρακτικά από τον Ιερό Βράχο και την Εφορεία Ακροπόλεως. Είναι ενδεικτική η αντίληψη που έχει επικρατήσει για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αφού μέχρι σήμερα χιλιάδες συμβασιούχοι καλύπτουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον τομέα του πολιτισμού, στις ανασκαφές και τα μουσεία μας.