03/02/2010

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8 στον δημοσιογράφο κ. Στρατή Τριλίκη

«Πολιτικά ανήθικο το μήνυμα της κυβέρνησης αφού ακολουθεί τις εντολές των κερδοσκοπικών οίκων αξιολόγησης»

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Στρατή Τριλίκη για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο Νίκος Χουντής τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι: «η κυβέρνηση της Ελλάδας υποχωρώντας στις πιέσεις και στους εκβιασμούς, ακολουθεί πειθήνια στάση στις εντολές των Βρυξελλών και των κερδοσκοπικών οίκων αξιολόγησης και παίρνει μέτρα πιο σκληρά κι από αυτά της Ιρλανδίας, με βάση τα οποία οι νέες γενιές θα ζήσουν χειρότερες ημέρες. Από την άποψη αυτή, το μήνυμα που εκπέμπουν τα μέτρα αυτά ιδιαίτερα προς τις νέες γενιές είναι ένα μήνυμα πολιτικά ανήθικο».

Στη συνέχεια της συνέντευξης ερωτώμενος για το τι μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση ο ευρωβουλευτής δήλωσε: «πως θα έπρεπε να ακολουθηθεί μια πολιτική αμφισβήτησης και διεκδικήσεων δημιουργώντας συμμαχίες με άλλες χώρες και κυβερνήσεις, όπως την Ισπανία και Πορτογαλία. Θα έπρεπε η κυβέρνηση να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες για την εφαρμογή της κοινοτικής αλληλεγγύης, όπως να ζητήσει για παράδειγμα την ενεργοποίηση του άρθρου 122 παρ. 2 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά την χρηματοδοτική ενίσχυση χωρών από την ΕΕ; όπως άλλωστε ζήτησα με ερώτησή μου στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Κλείνοντας ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι : «για να βγει η ΕΕ από την ύφεση πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικές, να αλλάξουν οι προτεραιότητες και οι λογικές, όπως η έκδοση ευρωομολόγου και η δυνατότητα της ΕΚΤ να καλύψει τις δανειακές ανάγκες των χωρών με επιτόκια που δανείζει και στις εμπορικές τράπεζες».