18/02/2010

Προβλήματα στη λειτουργία του Ι.Κ.Α. Ρεθύμνου

Ερώτηση Μ.Κριτσωτάκη προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει στο Ι.Κ.Α. Ρεθύμνου σχετικά με τα παιδιατρικά εμβόλια που χορηγούνται δωρεάν από το φορέα.

Στο Ι.Κ.Α. Ρεθύμνου εργάζεται αυτή τη στιγμή μόλις μία παιδίατρος

(η δεύτερη γιατρός βρίσκεται σε άδεια) με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο εμβολιασμός των παιδιών. Υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στα ραντεβού αφού πρέπει οι ασφαλισμένοι να τηλεφωνούν στις 7.30 π.μ. για να οριστεί ραντεβού μετά από 1-2 μήνες.

Οι ασφαλισμένοι μετά από επίσκεψη σε ιδιώτες παιδίατρους, όπου φυσικά πληρώνουν την επίσκεψη, προσκομίζουν τη συνταγή με τα συνταγογραφημένα εμβόλια  στο Ι.Κ.Α. όμως τα εμβόλια τα οποία παραχωρούνται από το Ι.Κ.Α. δωρεάν δεν μπορούν να αντιγραφούν και να γίνονται δαπάνη. Έτσι, ούτε με αυτόν τον τρόπο μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι.

Όσον αφορά δε την κάλυψη του φορέα με το αναγκαίο προσωπικό εδώ και αρκετούς μήνες εκκρεμούν οι αιτήσεις δύο παιδιάτρων προκειμένου να καλυφθούν οι τόσο αυξημένες ανάγκες.

Ερωτούνται οι κ. Υπουργοί:

1.    Ποια μέτρα πρόκειται να πάρει το Υπουργείο προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα με τον εμβολιασμό των παιδιών και εντός ποιου χρονικού πλαισίου δεδομένου του επείγοντα χαρακτήρα του προβλήματος;

2.    Πότε θα στελεχωθεί το Ι.Κ.Α. Ρεθύμνου με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό;

Ο ερωτών βουλευτής

Κριτσωτάκης Μιχάλης