06/09/2010

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας και οι Παν. Λαφαζάνης, κοινοβ. εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Στρατούλης και Μ. Μπασιούκας, μέλη της Επιτροπή Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.).

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

Αλ. Τσίπρας: Ακόμα μεγαλύτερο έγκλημα από την προσφυγή στο ΔΝΤ, είναι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου που επιχειρεί σήμερα η κυβέρνηση. Το έργο με τον ΟΣΕ το έχουμε ξαναδεί. Πρώτα απαξιώνουν ένα δημόσιο οργανισμό που προσφέρει κοινωνικό έργο και ύστερα κατατεμαχίζουν τις δραστηριότητές του, δίνοντας τα φιλέτα σε ιδιώτες και κρατώντας το δημόσιο μονάχα τα χρέη και τέλος ρίχνουν όλα τα βάρη και ζητάνε και τα ρέστα από τους εργαζόμενους.  Η προσπάθεια απαξίωσης του ΟΣΕ αλλά και των εργαζόμενων θα πέσει στο κενό.

Σήμερα είναι απαραίτητο, περισσότερο από ποτέ, ένα πλατύ μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για την διάσωση του δημόσιου πλούτου, την ανατροπή του μνημονίου, την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.

Εμείς θα στηρίξουμε τις προσπάθειες των σιδηροδρομικών ώστε να σταματήσει αυτό το έγκλημα, αυτή η εκποίηση του δημόσιου πλούτου. Θέλουμε έναν ΟΣΕ υπό δημόσιο έλεγχο, με ουσιαστικό επενδυτικό, αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα δώσει άλλη προοπτική στο σιδηρόδρομο στη χώρα μας.

Ν.Κιουτσούκης(ΠρόεδροςΟμοσπονδίαςΣιδηροδρομικών):Ενημερώσαμε σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο νόμου το οποίο ήρθε στα χέρια μας με ανορθόδοξο τρόπο και το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ είναι ένα σχέδιο που έχει συνταχθεί από σύγχρονους δοσίλογους και κουκουλοφόρους των εργαζομένων αφού αυτοί οι ίδιοι οι άνθρωποι θέλουν να ξεπουλήσουν και τον σιδηρόδρομο και την περιουσία του αλλά θέλουν να ξεπουλήσουν και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Πέρα λοιπόν από δοσίλογοι και κουκουλοφόροι, είναι και μαριονέτες του συστήματος, τους υποκινούν τα μεγάλα συμφέροντα και αυτούς υπηρετούν και εμείς θα τους δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει. Έχουμε ζητήσει συνάντηση με το υπουργείο αλλά δυστυχώς το υπουργείο δεν ανταποκρίνεται. Στου κουφού την πόρτα λέει ο λαός μας, όσο θέλεις βρόντα.

Ερωτήσεις δημοσιογράφων:

-    Για το θέμα που έφερε στη δημοσιότητα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χουντής σχετικά με τον ΟΣΕ

Αλ. Τσίπρας: Είναι προφανές ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τον σιδηρόδρομο αντίκειται όχι μονάχα στο Σύνταγμα της χώρας και στη νομοθεσία για τις εργασιακές σχέσεις αλλά και στην ίδια την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Μια σειρά από γραμμές, που θα ξεπουληθούν σε ιδιώτες προκειμένου να παίξουν ένα παιχνίδι κερδοσκοπίας, έχουν επιδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση με πολλά εκατομμύρια ευρώ. Ως εκ τούτου, είναι πολιτικές επιλογές που δεν έρχονται σε αντίθεση μονάχα με ελληνική νομοθεσία και το Σύνταγμα αλλά έρχονται σε αντίθεση και με την κοινοτική νομοθεσία.

-    Ένα σχόλιο για την υποψηφιότητα του κ. Καμίνη και γενικότερα για τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ

Αλ. Τσίπρας: Όπως απέτυχε να επιστρατεύσει πρωτοκλασάτα στελέχη του το ΠΑΣΟΚ για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, έτσι θα αποτύχει και σε δυο μήνες να επιστρατεύσει ψηφοφόρους και υποστηριχτές. Είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου ψάχνει να βρει δάνεια ηθικής σε άλλους χώρους. Το μόνο που καταφέρνει όμως, είναι να βρει δανεικό πρόθυμο πολιτικό προσωπικό, είτε αυτοί έχουν να κάνουν με δήθεν υπερκομματικά πρόσωπα είτε με πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είτε με υποστηριχτές του νεοφιλελεύθερου κόμματος του κ.Μάνου.

Είναι προφανές ότι αυτό που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία είναι αλλαγή κατεύθυνσης και στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές αυτό το μήνυμα θα δώσουν οι πολίτες.

Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο όσο ποτέ να υπάρξει ένα ευρύτατο μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα ανατρέψουν το μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική. Και αυτό το μέτωπο μπορεί να συγκροτηθεί από την πολύ ελπιδοφόρα συνάντηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς με δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.