27/10/2010

Ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Θ.Δρίτσα: Θα διοριστούν επιτέλους οι επιτυχόντες του διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. του 2008, οι οποίοι σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού καλούνται να πληρώσουν θέσεις πολιτικού τεχνικού προσωπικού στο Υπουργείο Άμυνας;

Προς τους Υπουργούς Οικονομικών - Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Το 2008 προκηρύχθηκε και ολοκληρώθηκε διαγωνισμός του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π., 6Κ/08 ΔΕ) για την πλήρωση θέσεων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως πολιτικό τεχνικό προσωπικό. Τα οριστικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση, παρατείνοντας την αγωνία 500 και πλέον υποψηφίων, το Μάρτιο του 2010.

Έκτοτε οι επιτυχόντες αναμένουν τον διορισμό τους αν και σύμφωνα με το νόμο οι επιτυχόντες στους διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. διορίζονται εντός 4 μηνών από τη δημοσίευση των καταλόγων διοριστέων.

Επειδή, οι επιτυχόντες του συγκεκριμένου διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. έχουν ακολουθήσει όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την πρόσληψη τους και

επειδή, οι άνθρωποι αυτοί έχουν προγραμματίσει τη ζωή τους με βάση το γεγονός ότι επίκειται εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος σύμφωνα με το νόμο, πρόσληψη τους σε υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

Προτίθενται να εκδώσουν την απαραίτητη διοικητική απόφαση που απαιτείται για την πρόσληψη των διοριστέων του συγκεκριμένου διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. (6Κ/08 ΔΕ); Πότε θα εκδοθεί η συγκεκριμένη εγκύκλιος και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθεί η απορρόφηση των επιτυχόντων;

Ο ερωτών βουλευτής

Θοδωρής Δρίτσας