ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

21/01/2011

Συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μ.Κριτσωτάκη προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα: «Χωρίς Μονάδα Εντατικής Νεογνών ο νομός Χανίων»



Ο Μ. Κριτσωτάκης αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει στο νομό Χανίων μετά τις παραιτήσεις των γιατρών της Μονάδας Ενδιάμεσης Νοσηλείας Νεογνών στο Γ.Ν.Χανίων και στην αδράνεια εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας να δώσει τόσα χρόνια μια οριστική λύση με την πλήρη στελέχωση της Μονάδας αλλά και τη μετατροπή της σε Μονάδα Εντατικής Νεογνών.

Όπως ανέφερε ο κ. Κριτσωτάκης «από το 1998 έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες για την ίδρυση και λειτουργία Μονάδας Εντατικής Νεογνών, για να λειτουργήσει τελικά το 2008 ως Μονάδα Ενδιάμεσης Νοσηλείας. Από τότε μέχρι σήμερα η Μονάδα Νεογνών υπολειτουργεί και τώρα πια έχει φθάσει στο σημείο μηδέν, μετά τις παραιτήσεις που υπέβαλαν οι τρεις νεογνολόγοι γιατροί, οι οποίοι έχουν φθάσει στα όριά τους λόγω των αυξημένων αναγκών, αλλά κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Βεβαίως, δεν είναι τυχαίες οι παραιτήσεις, είναι αποτέλεσμα πράξεων, παραλείψεων και ελλειμμάτων, που είναι πολιτικές ευθύνες του Υπουργείου. Εγώ πιστεύω ότι δεν μπορεί κανείς να κάνει πια διαπιστώσεις, όταν κυβερνά. Όταν κυβερνάς, κυβερνάς και όταν αντιπολιτεύεσαι, μπορείς να κάνεις διαπιστώσεις.

Πρέπει, λοιπόν, να δούμε τι γίνεται. Δεν θέλουμε να μας πείτε τι έγινε πριν, αλλά σήμερα και αύριο τι πρέπει να γίνει. Γιʼ αυτό εμείς σας λέμε ότι είναι απαραίτητη η ύπαρξη Μονάδας Εντατικής Νεογνών. Αποτελεί αναγκαιότητα αδιαμφισβήτητη, κανείς δεν λέει όχι σε αυτήν, με βάση τόσο τον αριθμό των γεννήσεων, όσο και με το δεδομένο της απόστασης από το Ηράκλειο και της ανυπαρξίας ενός σύγχρονου ασφαλούς οδικού δικτύου».

Ο κ. Κριτσωτάκης ζήτησε να προχωρήσει άμεσα το Υπουργείο σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λειτουργήσει επιτέλους εύρυθμα και απρόσκοπτα η Μονάδα Νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων και τόνισε την ανάγκη  συγκεκριμένων απαντήσεων και δράσεων όπως συγκεκριμένους και στοχευμένους διορισμούς και όχι απλώς διαπιστώσεις.


  • Ακολουθούν τα πρακτικά της Βουλής από τη συζήτηση

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΙΓʼ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Βʼ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΘʼ
Παρασκευή 21  Ιανουαρίου 2011

Αθήνα, σήμερα στις 21 Ιανουαρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.03ʼ συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία της Εʼ Αντιπροέδρου αυτής κας ΒΕΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ……………..

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στη συζήτηση των

ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

…………………………..

Θα συζητηθεί τώρα η με αριθμό 428/18-1-2011 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με τη λειτουργία Μονάδας Εντατικής Νεογνών στο Νοσοκομείο Χανίων.

Κύριε Κριτσωτάκη, έχετε το λόγο για δύο λεπτά.

ΜΙΧΑΗΛ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, κάνουμε αυτήν την επίκαιρη ερώτηση, γιατί βρίσκεται χωρίς Μονάδα Εντατικής Νεογνών ο Νομός Χανίων.

Κύριε Υπουργέ, θέλω να σας πω ότι από το 1998 έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες για την ίδρυση και λειτουργία Μονάδας Εντατικής Νεογνών, για να λειτουργήσει τελικά το 2008 ως Μονάδα Ενδιάμεσης Νοσηλείας. Από τότε μέχρι σήμερα η Μονάδα Νεογνών υπολειτουργεί και τώρα πια έχει φθάσει στο σημείο μηδέν, μετά τις παραιτήσεις που υπέβαλαν οι τρεις νεογνολόγοι γιατροί, οι οποίοι έχουν φθάσει στα όριά τους λόγω των αυξημένων αναγκών, αλλά κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Βεβαίως, δεν είναι τυχαίες οι παραιτήσεις, είναι αποτέλεσμα πράξεων, παραλείψεων και ελλειμμάτων, που είναι πολιτικές ευθύνες του Υπουργείου. Εγώ πιστεύω ότι δεν μπορεί κανείς να κάνει πια διαπιστώσεις, όταν κυβερνά. Όταν κυβερνάς, κυβερνάς και όταν αντιπολιτεύεσαι, μπορείς να κάνεις διαπιστώσεις.

Πρέπει, λοιπόν, να δούμε τι γίνεται. Δεν θέλουμε να μας πείτε τι έγινε πριν, αλλά σήμερα και αύριο τι πρέπει να γίνει. Γιʼ αυτό εμείς σας λέμε ότι είναι απαραίτητη η ύπαρξη Μονάδας Εντατικής Νεογνών. Αποτελεί αναγκαιότητα αδιαμφισβήτητη, κανείς δεν λέει όχι σε αυτήν, με βάση τόσο τον αριθμό των γεννήσεων, όσο και με το δεδομένο της απόστασης από το Ηράκλειο και της ανυπαρξίας ενός σύγχρονου ασφαλούς οδικού δικτύου.

Σας ρωτάμε, συνεπώς, κύριε Υπουργέ, τι ενέργειες θα κάνετε άμεσα, ώστε να λειτουργήσει επιτέλους η Μονάδα Νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων. Ποιο χρονοδιάγραμμα και ποιες συγκεκριμένες δράσεις θα προγραμματίσετε, ώστε να εξασφαλιστεί αυτή η λειτουργία εύρυθμα και απρόσκοπτα; Ποια μέτρα θα λάβετε, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου να μετατραπεί από Μονάδα Ενδιάμεσης Νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής, σύμφωνα με τις ανάγκες της δυτικής Κρήτης και το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου;

Ακόμη, θέλω να σας πω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με αυτό το θέμα. Εγώ προσωπικά σας έχω υποβάλει ξανά ερώτηση με θέμα τον κίνδυνο αναστολής λειτουργίας της Μονάδας Νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων. Σας έχω υποβάλει και ανοιχτή επιστολή της διευθύντριας της Παιδιατρικής των Χανίων, της κυρίας Μπαλωμενάκη, και θα σας πω ότι ούτε στο πρώτο ούτε στο δεύτερο θέμα έχει γίνει τίποτα επί της ουσίας, ενώ η ΕΔΕ που διενεργείται φαίνεται να διενεργείται εναντίον αυτού που διαπιστώνει το πρόβλημα και προτείνει λύσεις και όχι για να δούμε γιατί υπάρχει το πρόβλημα. Νομίζω ότι είναι σημαντικό θέμα και έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις, που να λύνουν το πρόβλημα και όχι μόνο να το διαπιστώνουν.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): Ευχαριστούμε τον κ. Κριτσωτάκη.

Ο Υπουργός κ. Τιμοσίδης έχει το λόγο.

ΜΙΧΑΗΛ ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πάρα πολύ, κύριε Πρόεδρε.

Αγαπητέ συνάδελφε, από το 2004 εντάχθηκε παιδιατρικός τομέας στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων Άγιος Γεώργιος, στα πλαίσια του οποίου υφίσταται η ειδική μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών. Για τη λειτουργία, λοιπόν, συστάθηκαν την ίδια χρονιά τότε τέσσερις θέσεις ειδικευμένων γιατρών και επιπλέον άλλες τέσσερις θέσεις ειδικότητας παιδιατρικής, δυο από τις οποίες αφορούν την εν λόγω μονάδα για την εξειδίκευση που προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία.

Υπηρετούσαν τέσσερις συνάδελφοι. Πριν από λίγο καιρό υπέβαλαν παραίτηση οι δυο και πριν από λίγες ημέρες ανεκλήθη η παραίτηση της διευθύντριας. Άρα, παραμένουν από τους τέσσερις συναδέλφους οι τρεις και επίσης έχουμε δεκατρείς θέσεις νοσηλευτών συν μια, όπου καλύπτεται και  αναλαμβάνει υπηρεσία. Θα φτάσουμε στους δεκατέσσερις και σε είκοσι ημέρες περίπου θα γίνουν δεκαπέντε.

Θεωρείται δηλαδή ένας ικανός αριθμός, έτσι για να σας αναφέρω κάποια στοιχεία,  για τη μονάδα νεογνών που για το 2010 νοσηλεύτηκαν εκατόν πενήντα πέντε νεογνά, που αντιμετωπίστηκαν και αντιμετωπίζονται, όπως πρέπει, με ένα μέσο όρο νοσηλείας, περίπου 4,36 ημέρες. Από αυτά τα εκατόν πενήντα πέντε νεογνά, τα τριάντα πράγματι χρειάστηκε να μεταφερθούν για περαιτέρω αντιμετώπιση στο Ηράκλειο, αλλά όχι για προβλήματα που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει η ενδιάμεση μονάδα, όπως λέγεται σήμερα, που στην ουσία λειτουργεί με όρους μονάδας εντατικής θεραπείας, αλλά για άλλους λόγους, οι οποίοι χρειάζονταν περαιτέρω παρεμβάσεις, καρδιολογικές, καρδιοχειρουργικές και όχι μόνο, χειρουργικές παρεμβάσεις, αλλά και  οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας.

Συνεπώς, όντως δημιουργήθηκε ένα ζήτημα και αυτή τη στιγμή διαβεβαιώνουμε ότι παραμένει. Δυστυχώς, σε διαγωνισμό που έγινε, οι δυο θέσεις κατέστησαν άγονες. Δεν υπήρξε ενδιαφέρον από άλλους συναδέλφους γιατρούς. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα αυτό που απασχολεί το Υπουργείο και νομίζω ότι απασχολεί όλους όσους είναι στο χώρο υγείας, διότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και σε περιοχές που δεν είναι σαν τα Χανιά που εν πάση περιπτώσει θεωρείται μια πολύ καλή περιοχή, αλλά σε άγονες περιοχές απομακρυσμένες, όπου και εκεί υπάρχουν προβλήματα και σκεφτόμαστε να τα αντιμετωπίσουμε, παρότι ο τελευταίος νόμος είχε δώσει το κίνητρο και του επιπλέον 10% και άλλων πραγμάτων. Είμαστε σε συζήτηση με την ΟΕΝΓΕ και με τους εμπλεκόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Υπάρχουν σκέψεις, υπάρχουν και προτάσεις δικές τους, πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, έτσι ώστε να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες που υπάρχουν.

Συνεπώς, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όχι μόνο δεν υπάρχει αδιαφορία από την πλευρά μας, αλλά όπως θα πω και στη δευτερολογία μου, κύριε Πρόεδρε,  υπάρχει φροντίδα για το βιοιατρικό τεχνολογικό εξοπλισμό και όχι μόνο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): Ευχαριστούμε τον Υπουργό κ. Τιμοσίδη.

Ο κ. Κριτσωτάκης έχει το λόγο για τρία λεπτά.

ΜΙΧΑΗΛ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, από τον Ιούνιο έως τον Ιανουάριο, στην μονάδα των  νεογνών ήταν τρεις νεογνολόγοι, οι οποίοι βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν επαρκούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ενός τέτοιου τμήματος, ωστόσο οι εργαζόμενοι αυτοί δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υπερβάλει εαυτούς και αυτό το ξέρει και το Υπουργείο.

Θα σας πω ότι είναι υποστελεχωμένη η μονάδα αυτή και από την άποψη του νοσηλευτικού προσωπικού και από μαίες και από νοσηλευτές. Είναι και αυτό σημαντικό. 

Θα σας πω ακόμη ότι στα νεότερα δεδομένα από τη μονάδα ενδιάμεσης νοσηλείας των νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων είναι ότι έχουν δηλώσει παραίτηση οι τρεις νεογνολόγοι όπως είπε τώρα ο κύριος Υπουργός που υπήρξαν στη μονάδα εντατικής νοσηλείας και ότι παραιτήθηκε η διευθύντρια. Και  ανακάλεσε την παραίτησή της, γιατί; Ζήτησε προθεσμία για να βελτιωθεί η κατάσταση. Δεν παραιτήθηκε, ούτε ανακάλεσε έτσι. Παραιτήθηκε για συγκεκριμένους λόγους. Ανακάλεσε, σας έδωσε δηλαδή περιθώριο χρόνου. Αυτό δεν κατάλαβα πώς θα το εκμεταλλευτείτε, να δω αν θα μου πείτε μετά. Διότι αυτό είναι το ζητούμενο. Γιʼ αυτό παραμένει, αλλιώς θα φύγει και καταλαβαίνετε ότι εξαρτάται από εσάς.

 Είναι επίσης σημαντικό ότι οι θέσεις που προκηρύσσονται, πρέπει να είναι συγκεκριμένα για γιατρούς της μονάδας νεογνών και όχι γενικά και αόριστα για την παιδιατρική, διότι έτσι δεν κάνουμε τίποτα. Δεν σας ζητάμε να κάνετε ένα διορισμό, σας ζητάμε να λύσετε το πρόβλημα, μέσα από συγκεκριμένους και στοχευμένους διορισμούς που πρέπει να κάνετε.

Θα σας πω ότι η μονάδα που ξεκίνησε το 2008, όπως είπατε και εσείς, ξεκίνησε με επτά συν μία κλίνες με προοπτική να αναπτυχθεί σε επίπεδο εντατικής νοσηλείας. Αυτό σημαίνει ότι τα πρόωρα νεογνά και τα νεογνά με σοβαρά προβλήματα, που χρειάζονται εντατική νοσηλεία, πρέπει να μεταφέρονται στο Ηράκλειο ή στην Αθήνα, όταν δεν υπάρχει θερμοκοιτίδα στο Ηράκλειο και αυτό συμβαίνει, όπως ξέρετε.

Επίσης, εδώ θα επικαλεστώ την ερώτηση κυρίας συναδέλφου από την πλειοψηφία που λέει ότι προβλήματα υπάρχουν και στο Ηράκλειο. Το έχω διαπιστώσει και δεν έκανα ερώτηση διότι πρόλαβε –και καλά έκανε- η συνάδελφος.

Θα σας πω, λοιπόν, ότι ούτε το Ηράκλειο είναι η λύση. Έτσι και αλλιώς δεν είναι λύση λόγω και της απόστασης και όλων των υπολοίπων που σας είπα. Θα πρέπει, λοιπόν, να λύσετε και εκεί πρόβλημα. Όσο υπάρχει πρόβλημα στα Χανιά, δημιουργείται και άλλο πρόβλημα στο Ηράκλειο, με τη μεταφορά. Θα σας πω ότι η μεταφορά ενός πρόωρου νεογνού είναι βιβλιογραφικά τεκμηριωμένο ότι επιβαρύνει τη πρόγνωσή του άμεσα και μακροπρόθεσμα σε θέματα επιβίωσης, εγκεφαλικής παράλυσης κ.λπ., ακόμη και όταν γίνεται υπό ιδανικές συνθήκες, πόσο μάλλον όταν μεταφέρεται με τις ηρωικές μεν, αλλά δραματικές συνθήκες που επικρατούν στα Χανιά, που είπατε ότι είναι μία καλή περιοχή -σας λέω, όμως, ότι δεν είναι και επομένως, φανταστείτε τι γίνεται στις υπόλοιπες- σε δύο ώρες απόσταση, σε ένα άθλιο και άκρως επικίνδυνο οδικό άξονα, τον περίφημο ΒΟΑΚ.

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, κύριε Υπουργέ, στη δυτική Κρήτη καταγράφονται περίπου τρείς χιλιάδες γεννήσεις, δύο χιλιάδες από μητέρες με μόνιμη διαμονή τα Χανιά και χίλιες το Ρέθυμνο. Άρα, έπρεπε να υπάρχει μονάδα εντατικής νοσηλείας με τρεις θέσεις νοσηλείας νεογνών και δώδεκα ενδιάμεσες, σύνολο δεκαπέντε θέσεις.

(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

Λίγο χρόνο σας παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε, για να μη μείνει ανολοκλήρωτο αυτό το θέμα.

Καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά τα στοιχεία. Και καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι το κατώτατο όριο το οποίο θα πρέπει να απαντηθεί.

Τέλος, θα σας πω ότι δεν μπορεί να λυθεί με τον επικουρικό. Αυτό μας το λένε από τα Χανιά.  Επίσης, αν απαντήσετε ότι διορίστηκε ήδη μία παιδίατρος και στο ΦΕΚ είναι οι διορισμοί άλλων δύο παιδιάτρων, θα σας πω ότι αυτοί οι δύο παιδίατροι δεν είναι θέσεις αποκλειστικά για τη μονάδα νεογνών και δεν έχουν ζητηθεί αποκλειστικά νεογνολόγοι, αλλά παιδίατροι. Δηλαδή μπορεί να διοριστούν δύο και να έχουμε πάλι πρόβλημα. Εμείς ζητάμε τη λύση του προβλήματος.

Σας ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαϊτσης Αποστολάτος): Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μιχάλης Τιμοσίδης έχει το λόγο, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επικαίρων ερωτήσεων.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Κύριε συνάδελφε, αναγνωρίζω ότι πράγματι ζητάτε τη λύση και έτσι πρέπει να κάνει κάθε ένας από μας που βρίσκεται στη περιφέρεια, αλλά και στο κέντρο. Από κει και πέρα η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προσπαθεί να βρίσκει λύσεις.

Από την άλλη όμως, θέλω να δηλώσω, όπως το έχω κάνει πάρα πολλές φορές, πως δεν είπαμε ποτέ ότι τα πράγματα είναι καλά, ή ότι όλα βαίνουν καλώς. Αναγνωρίσαμε και αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα και προσπαθούμε πολλά από αυτά να τα αντιμετωπίσουμε. Νομίζω ότι γίνεται αυτή η προσπάθεια και έχει ορατά αποτελέσματα. Και στο επίπεδο, λοιπόν, διορισμών, πράγματι στη προηγούμενη χρονιά ήταν ένας αριθμός ο οποίος ξεπερνάει σήμερα τους τέσσερις χιλιάδες επτακόσιους νοσηλευτές. Προλάβαμε ευτυχώς το 2010 και όλοι αυτοί έχουμε καταφέρει να πάρουν ΦΕΚ και καθημερινά, όπως θα διαβάζετε ίσως, αναλαμβάνουν εργασία. 

Από κει και πέρα και για το 2011 έχουμε εξασφαλίσει έναν ικανό αριθμό, βεβαίως, όμως, δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι θα υπάρξει ποτέ η δυνατότητα να καλύψουμε όλα τα κενά.

Από την άλλη όμως, για να αναφερθώ στο συγκεκριμένο γενικό νοσοκομείο και για τα Χανιά, εννοούσα ότι τα Χανιά δεν είναι μία απομακρυσμένη περιοχή. Είναι ένας τόπος με πληθυσμό, είναι ένας τόπος με ανάπτυξη, με δυνατότητες να παραμείνει και να προσελκύσει συναδέλφους μας γιατρούς ή νοσηλευτές.

Θα ήθελα, λοιπόν, να δηλώσω εδώ ότι στην παιδιατρική κλινική που λειτουργεί με πολύ καλό επίπεδο λειτουργίας, ήδη υπάρχουν δέκα παιδίατροι, έξι μόνιμοι δηλαδή και τέσσερις ειδικευόμενοι. Κάποιοι από αυτούς τους συναδέλφους, επειδή έχουν γίνει συνεννοήσεις, έχουν υποστεί την εκπαίδευση νεογνολόγου και θα υπάρξει η δυνατότητα, με την προσθήκη των παιδιάτρων που αναμένονται ήδη να αναλάβουν εργασία, να υπάρξει αυτή η δυνατότητα και να ενισχυθεί, αν θέλετε, η μονάδα. Ήδη αυτή τη στιγμή καλύπτεται με τους τρεις νεογνολόγους, με το ικανό βοηθητικό προσωπικό και σε αριθμό, αλλά και σε κατάρτιση, με μαίες και νοσηλευτικό προσωπικό. Βεβαίως πρέπει να εξαντλήσουμε και ήδη ζητείται και έχει επαναπροκηρυχθεί η θέση που κηρύχθηκε άγονη, γιατί δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Ελπίζουμε στη δεύτερη προκήρυξη να υπάρξει ενδιαφέρον. Αυτό σημαίνει ότι σε δύο, τρείς μήνες θα έχουμε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία για να καλύψουμε τα κενά.

Θέλω να σας πω ότι εξυπηρετείται το επείγον περιστατικό σε αυτή  την κρίσιμη νεογνική ηλικία. Βεβαίως, ο στόχος παραμένει. Ήδη υπάρχει σε τελική διευθέτηση από το ΚΕΣΥ ό,τι χρειάζεται για να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τη μονάδα εντατικής των νεογνών. Από την άλλη, πρέπει να σας πω ότι ο βιοϊατρικός τεχνολογικός εξοπλισμός είναι σε διαδικασία διαγωνισμού. Δηλαδή, στους επόμενους δύο μήνες θα πάρει ό,τι έχει ζητήσει ακριβώς  η διευθύντρια η οποία πράγματι έχει θέσει αυτόν τον όρο, να υπάρξουν αλλαγές και να έρθουν όσα αυτή είχε ζητήσει για να μπορεί να κάνει τη δουλειά της σωστά. Αυτά, λοιπόν, βαίνουν καλώς και είναι στη διαδικασία προμήθειας.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): Σας ευχαριστούμε, κύριε Υπουργέ.



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ