25/01/2011

Χαιρετισμός του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ.Κριτσωτάκη σε κινητοποίηση των κατοίκων και φορέων της Ιεράπετρας για την υποβάθμιση και απαξίωση του Νοσοκομείου

Χαιρετίζω τη σημερινή κινητοποίηση των κατοίκων και φορέων της Ιεράπετρας για την υποβάθμιση και απαξίωση του Νοσοκομείου και λυπούμαι που υποχρεώσεις μου στο Κοινοβούλιο δεν μου επιτρέπουν να είμαι μαζί σας.

Η αιματηρή περιστολή των δημοσίων δαπανών για το Ε.Σ.Υ., οι απαξιωτικοί προϋπολογισμοί και η υποστελέχωση, η ευελιξία στη μετατροπή και μεταφορά από ένα ΝΠΔΔ σε άλλο, η δυνατότητα διοίκησης περισσότερων του ενός νοσοκομείων από το ίδιο πρόσωπο ως Διοικητή, δεν είναι τίποτα άλλο παρά διευκόλυνση για συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων Υγείας και Πρόνοιας.

Για το θέμα της υγείας στο νομό Λασιθίου έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές με σειρά επισκέψεων, ερωτήσεων και παρεμβάσεων. Ο νομός Λασιθίου, ένας τρικεντρικός νομός, είναι αδικημένος τόσο γενικότερα όσο και συγκεκριμένα στα θέματα Υγείας.

Επιτέλους πρέπει να υπάρξει μέριμνα και η Πολιτεία να πάψει να αδιαφορεί.

Και στη χώρα μας προωθούνται τα ίδια σχέδια με αυτά που υλοποιήθηκαν σε όσες χώρες πέρασε το ΔΝΤ και οδήγησαν στην πλήρη κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Αντίσταση και πάλη ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας

Αγώνας για την ποιοτική, δωρεάν, δημόσια Υγεία στην Ιεράπετρα, στο Λασίθι και σε όλη την Ελλάδα.

Η αντίσταση και η πάλη για την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών – με πρώτιστο το αγαθό της υγείας – πρέπει να είναι παλλαϊκή.

25.01.11

Μιχάλης Κριτσωτάκης