26/07/2011

Ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο., Αλέξη Τσίπρα και του βουλευτή Μ.Κριτσωτάκη προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης - Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρέχει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο ελληνικό κράτος από το 1877 συνδράμοντας τόσο σε περιόδους έκτακτης ανάγκης  όσο και σε ειρηνικές περιόδους με την υλοποίηση ανθρωπιστικών προγραμμάτων με σκοπό την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Εργαζόμενοι του κοινωφελούς αυτού οργανισμού με ειδικότητες όπως νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί και διασώστες ενισχύουν με  την βοήθειά  τους το ελληνικό κράτος ενώ παραμένουν απλήρωτοι. Το  γεγονός αυτό  καθιστά πιεστική την ανάγκη να εξευρεθεί το ταχύτερο δυνατόν λύση προς όφελος των εργαζομένων αλλά και της ίδιας της κοινωνίας.

Σήμερα, που η χώρα πλήττεται από την οικονομική ύφεση και υφίσταται τα αποτελέσματα της δυσμενούς κοινωνικοπολιτικής κατάστασης που επικρατεί, οι 557 εργαζόμενοι του Ε.Ε.Σ παραμένουν απλήρωτοι, για περισσότερους από 3 μήνες,  χωρίς να λαμβάνουν καμιά διαβεβαίωση από την Διοίκηση του Ε.Ε.Σ  όσον αφορά την καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Εκτιμώντας ότι το ελληνικό κράτος οφείλει να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του κοινωφελούς οργανισμού,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

• Γιατί καθυστερεί η μισθοδοσία των εργαζομένων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πότε θα καταβληθούν οι μισθοί τους;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ