07/10/2011

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία κατά των εργαζομένων των φορέων του Δημοσίου που καταργούνται και συγχωνεύονται

Η  ωμή και απρόκλητη αστυνομική βία στο πεζοδρόμιο της Βουλής, κατά των εργαζομένων των 151 φορέων του Δημοσίου που καταργούνται ή συγχωνεύονται, προκειμένου το αντικείμενό τους να γίνει βορά στο εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο, είναι ένα ακόμα θλιβερό δείγμα της κυβερνητικής αθλιότητας.

Το κράτος βίας και αυθαιρεσίας οργιάζει προκειμένου να καταστείλει κάθε μορφή πάλης και αντίστασης. Μπροστά στην πλήρη απονομιμοποίηση στη συνείδηση της κοινωνίας της κυβερνητικής πολιτικής – που ξεπουλά τη χώρα, τη ζωή των εργαζομένων, το μέλλον των παιδιών μας – η κυβέρνηση επιστρατεύει καθημερινά το μόνο στήριγμα που της έχει απομείνει: την κρατική καταστολή στην πιο σκληρή εκδοχή της.

Καταδικάζουμε την πρωτοφανή ωμότητα και καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους πολίτες αυτής της χώρας στο δρόμο, προκειμένου να ανατρέψουμε την υπηρεσιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Τρόικας-ΔΝΤ.

Η Κοινοβουλευτικής Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ