17/02/2012

Έγκλημα διαρκείας το κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας - Δηλώσεις Δημ. Στρατούλη στη σημερινή συγκέντρωση των εργαζομένων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας

Ο Δημήτρης Στρατούλης συντονιστής της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που παραβρέθηκε στη σημερινή συγκέντρωση των εργαζομένων του Οργανισμoύ Εργατικής Εστίας,  μιλώντας στους εργαζόμενους ανέφερε τα εξής:

Το κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας είναι ένα έγκλημα διαρκείας της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και της τρόικας.

Οδηγεί στην ανεργία, την εξαθλίωση και την απελπισία τους 1400 εργαζόμενους των δύο Οργανισμών. Καταργεί κοινωνικές πολιτικές για εκατομμύρια εργαζόμενους που τις έχουν προπληρώσει με τη μακροχρόνια καταβολή των εισφορών τους. Πετάει παιδιά φτωχών εργαζομένων και ανέργων από τους παιδικούς σταθμούς στο δρόμο. Κι όλα αυτά για να εξυπηρετηθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις από την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών τους και οι τοκογλύφοι δανειστές από την κινητή και ακίνητη περιουσία των δύο Οργανισμών.