22/05/2012

Ο Μ. Κριτσωτάκης για τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή Β. Kεγκέρογλου

Ο Μιχάλης Κριτσωτάκης σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Κεγκέρογλου, τονίζει τα εξής:

1.        Δεν έκανα καμία δήλωση για το θέμα του εθιμοτυπικού του εορτασμού της Μάχης της Κρήτης και απορώ σε ποια «δήλωση» μου απάντησε ο κ. Κεγκέρογλου, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

2.        Δεν θεωρώ ότι στις κύριες αρμοδιότητες-υποχρεώσεις ενός βουλευτή ή των υποψηφίων βουλευτών είναι οι καταθέσεις στεφάνων και γενικά η εθιμοτυπία. Γιʼ αυτό και η δραστηριότητα μου και πριν το 2009 που εκλέχτηκα βουλευτής αλλά και ως βουλευτή δεν είχε σχέση με τυπικότητες και εθιμοτυπικές ή γιορταστικές εκδηλώσεις.

3.        Τιμώ τη Μάχη της Κρήτης και το πνεύμα και την ουσία της Αντίστασης κυρίως με την πολιτική μου στάση. Η αντίσταση στους Γερμανούς κατακτητές των Ελλήνων και του Κρητικού λαού τότε δεν έχει βέβαια σχέση με την υπογραφή Μνημονίων, επιστολών καθυποταγής, μεσοπρόθεσμων εφαρμοστικών νόμων, την καταβαράθρωση των εργασιακών σχέσεων και του εισοδήματος των εργαζομένων, την ανεργία του 1.200.000 και τη μετανάστευση των νέων της χώρας μας. Κάποιοι δεν εξιλεώνονται για όσα ψήφισαν και με τα δυο τους χέρια όταν καταθέτουν ένα στεφάνι, πολύ περισσότερο όταν νομίζουν ότι θα βγουν κι από πάνω.

4.        Τέλος αν χρειάζεται και κάποια απάντηση και επί του τυπικού: Ούτε εγώ ούτε κανείς από τους εκλεγέντες της 6ης Μαΐου είναι βουλευτές μετά τη διάλυση του Κοινοβουλίου προχτές. Όλοι είμαστε υποψήφιοι ξανά.

Υ.Γ. Εκείνη την ώρα λοιπόν δεν «ήμουν σε καφέ» αλλά είχα συνάντηση στο Μουσείο Ηρακλείου με το Διευθυντή του για το θέμα του επί 6 χρόνια κλειστού Μουσείου κάτι που δεν τιμά ούτε το ΠΑ.ΣΟ.Κ ούτε τη Ν.Δ.