03/10/2012

ΠΕΜΠΤΗ (04/10) ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την ολική διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες των δανειοληπτών που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, για τη μερική διαγραφή των χρεών τους σε ίδιο ποσοστό με τη μείωση των εισοδημάτων τους στα δυόμιση χρόνια του μνημονίου και για διαγραφή της μηνιαίας δόσης των δανείων τους ως προς το ποσό που υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους, γίνεται πρώτα απʼ όλα για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε το κοινωνικό κραχ που έρχεται με μαθηματική ακρίβεια το αμέσως επόμενο διάστημα λόγω της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών.

Γίνεται, επίσης, για να είμαστε συνεπείς ανάμεσα στις προεκλογικές εξαγγελίες και τις μετεκλογικές πράξεις μας, αλλά και για αναπτυξιακούς λόγους, γιατί συμβάλει στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των λαϊκών νοικοκυριών και κατά συνέπεια στην αύξηση της καταναλωτικής δυνατότητάς τους και στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η πρόταση Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ «για τη νέα σεισάχθεια», αποτελεί μια κοινωνικά δίκαιη, οικονομικά τεκμηριωμένη και πολιτικά ρεαλιστική πρωτοβουλία.

Επιδίωξή μας είναι να γίνει υπόθεση διεκδίκησης των ίδιων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και του λαϊκού κινήματος.

Σημειώνουμε ότι κατά τη διάρκεια συζήτησής της  στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, η τρικομματική κυβέρνηση αρνήθηκε την αποδοχή της, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά  την κοινωνική αναλγησία της και την υποταγή της στα συμφέροντα των τραπεζών.

•    Η συνεδρίαση της ολομέλειας μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι της Βουλής και διαδικτυακά στον σύνδεσμο: http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi
Αναμενόμενη ώρα έναρξης συζήτησης της Πρότασης Νόμου: 11:30- 12:00, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων

03/10/2012