08/10/2012

Δήλωση Μαρίας Μπόλαρη, βουλευτού Α΄ Αθηνών - «Ελεύθεροι οι 15 συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας»

Ελεύθεροι-ες αφέθηκαν τελικά αργά το βράδυ της Παρασκευής 5/10, οι 15 συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας, μετά από πέντε μέρες παράνομης κράτησης. Όλες αυτές τις μέρες, παραβιάστηκε πολλές φορές ότι ξέραμε ως νομοθεσία μέχρι σήμερα: βίαιες συλλήψεις, σωματικές βλάβες-βασανιστήρια και πρωτοφανή εκδικητικότητα των μονάδων της ΕΛ.ΑΣ.
Οι 15 συνελήφθηκαν κατά τη διάρκεια μηχανοκίνητης αντιφασιστικής παρέμβασης την Κυριακή 30/9, στο κέντρο της Αθήνας. Οι συλλήψεις και ο τρόπος που εξελίχθησαν τα γεγονότα εκεί, αποδεικνύει την άμεση σύνδεση τμημάτων της ΕΛ.ΑΣ. με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Τα όσα ακολούθησαν ήταν επίσης αποτέλεσμα κυβερνητικών επιλογών και της προκλητικής ανοχής και  συγκάλυψης που δίνεται στη ναζιστική συμμορία.

Τελικά, υπήρξαν ανακριτές και δικαστές που αντιστάθηκαν στην απόλυτη παραποίηση των κανόνων δικαίου. Η στάση τους, σε συνδυασμό με την συμπαράσταση που εκδηλώθηκε από εκατοντάδες αλληλέγγυους, αλλά και το κόστος που θα αναλάμβαναν τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης-τα οποία ποτέ δεν έχουν «καταφέρει» να συλλάβουν οπλισμένους ναζιστές που προβαίνουν απροκάλυπτα σε κακουργήματα-οδήγησε στην απελευθέρωση των 15. Το θεωρούμε ως σημαντική νίκη, η οποία όμως δεν επιφέρει κανένα εφησυχασμό.
Το καθήκον της Αριστεράς, του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, είναι να ξεδιπλώσουν έναν ενιαίο και ισχυρό αντιφασιστικό αγώνα, στη βάση του συνθήματος «κάτω το μνημόνιο και η κυβέρνηση των τραπεζιτών, καμιά ανοχή στους φασίστες».

Η βουλευτής Α΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Μπόλαρη, βρέθηκε για δύο μέρες στο πλευρό των συλληφθέντων, κατά τη διάρκεια των πολύωρων δικαστικών διαδικασιών και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ξέφραγο αμπέλι έχουν κάνει τη χώρα η κυβέρνηση, μαζί με τους διεθνείς συμμάχους της και οι πολιτικές εξαθλίωσης που επιβάλλουν. Όλοι όσοι αντιστέκονται σε αυτή τη βαρβαρότητα αντιμετωπίζονται με ωμή βία και ποινικές διώξεις. Είτε είναι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, είτε αντιφασίστες, είτε μαθητές που κάνουν καταλήψεις, είτε νεολαίοι που διαδηλώνουν. Σε αντίθεση με τη συμμορία της Χρυσής Αυγής, που απολαμβάνει προκλητικής ασυλίας.  Η  επιλογή της στροφής στον αυταρχισμό, δεν μπορεί να διασώσει την κυβέρνηση. Το εργατικό-λαϊκό κίνημα είναι αποφασισμένο να την ανατρέψει, μαζί με τις πολιτικές της φτώχειας και της ανεργίας και θα το κάνει πολύ σύντομα».