ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

11/10/2012

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΓΓΠΣ




Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Γελαλή Δημήτρη και Στρατούλη Δημήτρη και τα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΝ, Μηλιό Γιάννη και Πουλάκη Κώστα,  επισκέφθηκε σήμερα τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα, το Σύλλογο Υπαλλήλων της ΓΓΠΣ και στη συνέχεια μίλησε στους εργαζόμενους.

Στην ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας τόνισε:

«…Φίλες και φίλοι,

Γνωρίζω ότι βρίσκομαι σε ένα χώρο που είναι η καρδιά των νέων τεχνολογιών και της πληροφορικής.


Γνωρίζω ότι υπάρχει εδώ αξιόλογο και έμπειρο προσωπικό, με ιδιαίτερη επιστημονική κατάρτιση, που δίνει τεράστιες δυνατότητες για την επίτευξη στόχων από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Αυτό που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών ζητά είναι κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν μπορεί σ΄ αυτή τη χώρα δυόμισι χρόνια τώρα να φορολογείται ανελέητα η φτώχεια και να παραμένει αφορολόγητος ο πλούτος.


Κι επειδή μας ζητάνε διαρκώς στο εσωτερικό διαρθρωτικές αλλαγές, πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα τον καθρέφτη και να πούμε ότι αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν έγιναν και δεν γίνονται, γιατί στην Ελλάδα υπάρχει ένα πολύ ισχυρό, πολιτικό και οικονομικό, κατεστημένο που βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία προκειμένου οι μόνες διαρθρωτικές αλλαγές που θα προχωράνε να είναι αυτές  που αφορούν τη διάλυση της δημόσιας διοίκησης, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, τη διάλυση του κοινωνικού ιστού.

Ενημερώθηκα πριν από λίγο από τον Γενικό Γραμματέα για τις δυνατότητες που έχει το Κέντρο σας. Όλοι και όλες όμως ξέρουμε ότι, πέραν των δυνατοτήτων,  αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση των πολιτικών προϊσταμένων προκειμένου να αξιοποιηθεί και το έμψυχο δυναμικό και η τεχνολογία που υπάρχει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.


Οι εργαζόμενοι εδώ έχουν τις δυνατότητες να συμβάλουν στην αλλαγή της δύσκολης σημερινής κατάστασης. Οι τρεις τελευταίες κυβερνήσεις, ως καλοί μαθητές του μνημονίου και του δόγματος του σοκ, επέλεξαν όμως, αντί να αξιοποιήσουν αυτό το έμψυχο δυναμικό, αντί να αξιοποιήσουν τις σημαντικές τεχνολογικές δυνατότητες, να απαξιώσουν και να κατασυκοφαντήσουν τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους δηλαδή που με τη βοήθεια των οποίων θα μπορούσαν σήμερα να έχουμε ήδη καρπούς στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και εγκαθίδρυσης ενός συστήματος φορολογικής δικαιοσύνης στο λαό μας που έχει υποστεί τεράστιες θυσίες.

Γνωρίζω τις δραματικές αλλαγές που έχουν ανατρέψει τον προγραμματισμό της προσωπικής σας ζωής. Αντί εσείς εδώ να είστε το όχημα που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση είσπραξης εσόδων για την αποφυγή νέων μνημονίων και νέων σκληρών μέτρων φτωχοποίησης και διάλυσης του κοινωνικού ιστού, υπήρξατε κι εσείς τα θύματα αυτών που χρόνια τώρα καλύπτουν τα ίχνη της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής. Αυτών που με περισσό θράσος έκρυβαν στο σπίτι τους, κάτω από το μαξιλάρι τους τα στικάκια της λίστας Λαγκάρντ -και όχι μόνο- και την ίδια στιγμή, με χυδαίο τρόπο, σας αποκαλούσαν όλους εσάς εδώ ρετιρέ και υπεύθυνους για τη χρεοκοπία και τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, προχωρώντας παράλληλα σε αλλεπάλληλα χτυπήματα στο εισόδημά σας.

Τώρα όμως έρχεται η ώρα της κρίσης. Θέλω να αναρωτηθώ εδώ, σκεφτόμενος φωναχτά. Είναι δυνατόν να περιμένουν να περάσουν μέτρα 13,45 δις ? σκληρών περικοπών εκ νέου σε μισθούς και συντάξεις, τη στιγμή που δεν έχουν αξιοποιήσει καμία από τις δυνατότητες που είχαν για να μαζέψουν χρήματα από τους κατέχοντες του πλούτου;, απ΄ αυτούς τους ευνοούμενούς τους που τα έβγαλαν στο εξωτερικό;

Δεν είναι μόνο η λίστα Λαγκάρντ. Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι  η προσπάθεια –τεχνητά τουλάχιστον- να εντοπιστούν, από τη δική σας δουλειά και τις τεχνολογικές δυνατότητες των πληροφοριακών συστημάτων, όλοι όσοι έβγαλαν τραπεζικά εμβάσματα στο εξωτερικό και να συγκριθούν οι φορολογικές τους δηλώσεις με τα εμβάσματα που έστειλαν, έχει προχωρήσει αποτελεσματικά. Εσείς εδώ έχετε τη δυνατότητα να γνωρίζετε τα δεδομένα βάσει των οποίων προκύπτουν πολύ αξιόλογα στοιχεία. Πριν από αρκετό καιρό η διοίκησή σας εδώ είχε μιλήσει για πάνω από πενήντα χιλιάδες Έλληνες πολίτες, οι οποί έβγαλαν εμβάσματα στο εξωτερικό που δεν αντιστοιχούν με τις φορολογικές τους δηλώσεις. Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι η αξιολόγηση αυτών προσφέρει στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά για πάνω από 15 χιλιάδες καραμπινάτες υποθέσεις, στοιχεία φυσικά τα οποία έχει η ΓΓΠΣ. Αναρωτιέμαι, θα τα αξιοποιήσει η κυβέρνηση; Θα τα αξιοποιήσει η κυβέρνηση ή θα φέρει τα νέα μέτρα στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, αφήνοντας για άλλη μια φορά στο απυρόβλητο όλους αυτούς που έχουν κάνει το κράτος πελάτη; Γιατί μιλάμε για το πελατειακό κράτος. Αυτοί έχουν κάνει το κράτος πελάτη.

Η λίστα Λαγκάρντ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, γιατί αναδεικνύει τον περισσό κυνισμό μιας πολιτικής εξουσίας ανάλγητης η οποία προσπαθεί διαρκώς να μεταφέρει τα βάρη στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους δικούς της προστάτες. Και αναρωτιέμαι για άλλη μια φορά. Γιατί ο κ. Βενιζέλος κράτησε αυτή τη λίστα, και ο κ. Παπακωνσταντίνου, δύο υπουργοί, για δύο χρόνια. Γιατί η κυβέρνηση τάχιστα δεν αξιοποιεί τα στοιχεία και το υλικό που έχει η ΓΓΠΣ; Μήπως γιατί μέσα σ΄ αυτές τις περιβόητες λίστες κρύβονται –δεν θα μιλήσω για ονόματα πολιτικών, δεν είναι για όλα υπεύθυνοι σ΄ αυτόν τον τόπο οι πολιτικοί. . Είναι για πάρα πολλά όμως, για τη συγκάλυψη. Θα μιλήσω όμως για ονόματα μεγαλοεπιχειρηματιών που στήριξαν και στηρίζουν τα κόμματα που κυβερνάνε αυτή τη χώρα, που αποτέλεσαν επιφανείς χρηματοδότες των κομμάτων που κυβερνάνε αυτή τη χώρα, παρά το γεγονός ότι τα κόμματα αυτά είναι υπερχρεωμένα και χρωστάνε πάνω από 120 εκ. ευρώ σε δημόσιες τράπεζες, την Αγροτική βεβαίως που δεν είναι πια δημόσια γιατί την ξεπούλησαν, ήταν μια υγιής δημόσια τράπεζα και αγοράστηκε από μια χρεοκοπημένη ιδιωτική τράπεζα.. Μήπως γιατί μέσα σ΄ αυτά τα ονόματα είναι επιφανείς άνθρωποι δημόσιου λόγου που μας κατακεραυνώνουν κάθε βράδυ από τα δελτία των ειδήσεων;  Μήπως, γιατί μέσα σ΄ αυτές τις λίστες τις περιβόητες είναι επιχειρηματίες σαν αυτούς που προεκλογικά μάζευαν στις συγκεντρώσεις τους εργαζόμενους και τους απειλούσαν μη τυχόν και ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και χάσουν τη δουλειά τους την επομένη των εκλογών γιατί θα τους απέλυαν;

Φίλες και φίλοι,  αυτή είναι η πραγματικότητα. Όμως έρχεται η ώρα της κρίσης Πληροφορήθηκα πριν από λίγο ότι η τρόικα ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να μην διεκδικήσει τα 550 εκ. ευρώ που χρωστάνε οι τράπεζες στο ελληνικό δημόσιο και αντ΄ αυτού να βρει ισοδύναμο με την περικοπή, την κατάργηση μάλλον, όχι την περικοπή, των δώρων Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα απ΄ αυτό το έτος.


Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι εδώ βρισκόμαστε μπροστά σ΄ έναν απύθμενο κυνισμό, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κοινωνικό έγκλημα και, το κυριότερο, βρισκόμαστε μπροστά στην καταρράκωση οποιασδήποτε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης. Ούτε τα λεφτά που χρωστάνε οι τραπεζίτες, ούτε τα λεφτά που χρωστάνε οι καναλάρχες και είναι 400 εκ. ευρώ από τις άδειες που κατέχουν πειρατικά και δεν πληρώνουν στο δημόσιο, ούτε τα λεφτά που χρωστάνε όλοι όσοι αετονύχηδες έβγαλαν νύχτα τα χρήματά τους στο εξωτερικό αφορολόγητα. Από ποιον θα πάρουν για άλλη μια φορά; Από όλους εσάς, από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που έχει γονατίσει.

Το μόνο που έχει απομείνει στην τρόικα εσωτερικού είναι να αναλώνεται σε διάφορα φτηνά επικοινωνιακά τρικ. Μόνο που πολλές φορές αυτά τα τρικ μετεξελίσσονται σε επικοινωνιακό φιάσκο, όπως αυτό που συνέβη με την επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ.

Αλήθεια, έχετε καταλάβει γιατί ήρθε η κα Μέρκελ στην Ελλάδα;  Κατηγορεί κάθε μέρα ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον ΣΥΡΙΖΑ, και προσωπικά εμένα, γιατί λέμε ότι απαιτώντας τη νομιμότητα και προσπαθώντας να διαφυλάξουμε το δημόσιο πλούτο, διώχνουμε, λέει, τους επενδυτές από την Ελλάδα. Άραγε η δήλωση της κυρίας Μέρκελ στην Ελλάδα ότι εύχεται και ελπίζει να μείνουμε στο ευρώ, είναι μια δήλωση που ενθουσιάζει τους επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα;  Προσελκύει επενδυτές αυτή η δήλωση; Όταν , για λόγους επικοινωνιακούς, για να εξηγήσει δηλαδή την ανάγκη στο εσωτερικό της χώρας της να συνεχίσει αυτό με το σταγονόμετρο της δόσης του μαρτυρίου για την Ελλάδα, βγαίνει διαρκώς όλο το τελευταίο διάστημα και λέει, είναι επιλογή μας η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, γιατί δίχως την Ελλάδα στο ευρώ θα διαλυθεί το ευρώ. Αλλά στην Ελλάδα έρχεται και λέει, εύχομαι και ελπίζω.

Δεν ζητάμε ούτε την προσευχή της, ούτε την ελπίδα της Και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί μια χώρα να αντιμετωπίζεται ως το διεθνές και ευρωπαϊκό πειραματόζωο εφαρμογής πολιτικών σοκ και να έχει μια κυβέρνηση που στρώνει κόκκινα χαλιά σ΄ αυτούς που επιμένουν στην κοινωνική διάλυση. Σ΄ αυτούς που ζητάει ο πρωθυπουργός συγνώμη και μετάνοια γιατί έλεγε διαφορετικά πράγματα στο παρελθόν και που προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας ψάρι, θέλοντας να βρει κάτι θετικό από μια επίσκεψη η οποία έγινε, κατά τη δική μας επίσκεψη, ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό την πλήρη ηγεμονία της κας Μέρκελ. Για να επιβεβαιωθεί δηλαδή ότι την ίδια ώρα που υπάρχουν διεργασίες στην Ευρώπη, την ίδια ώρα που συναντιούνται οι ηγέτες του Νότου με τον Ολάντ, την ίδια ώρα που υπάρχουν πιθανότητες και διεργασίες να διαμορφωθεί  ένας άξονας και ένα μέτωπο του Νότου απέναντι στην πολιτική Μέρκελ, η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση τριών Μερκελιστών. Όχι ευρωπαϊστών, όπως θέλουν να λένε. Μερκελιστών, υποταγμένων στον άξονα της ηγεμονίας της Γερμανίας που σπάει έτσι κάθε δυνατότητα έστω και για σκέψη να δημιουργηθεί ένας άξονας του Νότου που να διεκδικήσει μια συνολική ευρωπαϊκή λύση.

Έχουμε μια ηγεσία κατώτερη των περιστάσεων, μια ηγεσία που δυστυχώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί αντάξια στις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια.

Και βεβαίως, τελείωσε κι αυτός ο μύθος της πολιτικής διαπραγμάτευσης, όπως και ο μύθος ότι θα υπάρξει απαγκίστρωση. Έφυγαν οι κόκκινες γραμμές, στρώθηκαν τα κόκκινα χαλιά για συγκεκριμένα συμφέροντα, σε αυτούς που προσδοκούν από αυτή την ελληνική τραγωδία να  επωφεληθούν και όλως παραδόξως είναι εταιρείες που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο όλο και κάποια σχέση έχουν με τα γερμανικά συμφέροντα., της εταιρείας Siemens, της εταιρείας Hochtief,  της Deutsche Telekom, της εταιρείας ΜΑΝ που, ίσως να είναι σύμπτωση, κάθε μία απ΄ αυτές συνδέεται με κάποιο σημαντικό σκανδαλάκι, όχι σκανδαλάκι, σκανδαλάρες, σ΄ όλα αυτά τα χρόνια, και προ μνημονίου χρόνια.

Φίλες και φίλοι, η κρίση δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ευχές, ούτε με προσευχές
, κυρίως δεν αντιμετωπίζεται με προσοχές, όπως  η προσοχή που στάθηκε η κυβέρνηση Σαμαρά στην κα Μέρκελ και την πολιτική της. Έχουμε μια κυβέρνηση που τη μια Κυριακή περιμένει να δει τρομοκρατικά πρωτοσέλιδα για ένα πραξικόπημα που δεν έγινε και την επόμενη ανασύρει χουντικά διατάγματα περί συναθροίσεων και προχωρά σε εκατοντάδες προληπτικές προσαγωγές Δεν μπορεί να κρύψει όμως το γεγονός ότι φτάνει ο κόμπος στο χτένι.

Η παρουσία μας σήμερα εδώ έχει έναν διπλό χαρακτήρα. Ο πρώτος λόγος είναι για να αναδείξουμε αυτή τη μεγάλη αντίφαση, να υπάρχουν οι δυνατότητες, να υπάρχουν στοιχεία, να υπάρχουν δεδομένα και να μην αξιοποιούνται. Κι όχι μόνο να μην  αξιοποιούνται, να λοιδορούνται κιόλας οι εργαζόμενοι που κάνουν αυτή τη δουλειά.
Ο δεύτερος λόγος είναι για να σας ζητήσουμε όλοι μαζί να βάλουμε ένα τέρμα σ΄ αυτή την κατρακύλα και να πιστέψουμε ότι τη δύναμη την έχει ο λαός.

Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τον ελληνικό λαό σ΄ αυτές τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Βεβαίως γνωρίζουμε ότι η ευκαιρία αυτή χάθηκε κάτω από την πίεση μιας πλατιάς τρομοκρατίας, ότι η επόμενη μέρα θα ήταν μια μέρα καταστροφής. Τώρα όμως έφεραν αυτοί την καταστροφή. Η καταστροφή είναι μπροστά μας.

Εμείς λοιπόν πιστεύουμε στις μεγάλες δυνατότητες που έχουν οι λαοί, πιστεύοντας στις δυνάμεις τους, να ανατρέψουν αυτή την προοπτική. Αυτό αφορά και τον ελληνικό και τους ευρωπαϊκούς λαούς. Πιστεύουμε δηλαδή ότι μπορούμε να αποτρέψουμε την κοινωνική καταστροφή και κυρίως τα μέτρα τα οποία έρχονται. Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να ψηφιστούν και δεν πρέπει να περάσουν. Κυρίως δεν πρέπει να υλοποιηθούν γιατί θα είναι η ταφόπλακα.

Και θέλω να σας πω ότι είναι πλέον προφανές και πασίδηλο ότι τα μέτρα αυτά μας καλούν να τα πάρουμε τζάμπα. Δεν σας λέω τη δικιά μας λογική, τη λογική της καταγγελίας και ακύρωσης του μνημονίου και της επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης, που είναι η μόνη, κατά την άποψή μας, διέξοδος. Έστω να υιοθετήσουμε τη λογική αυτών που μας κυβερνάνε και που μας μίλαγαν προεκλογικά για επαναδιαπραγμάτευση. Τι διαπραγματεύονται; Τι παίρνουν και τι δίνουν; Δίνουν και δεν παίρνουν τίποτα. Ούτε καν να θέσουν έστω στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης να πάρουν πρώτα αυτή τη δόση των 31,56 δις και μετά να δουν πώς θα διαπραγματευθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία θέλουν και δεν πρόκειται να τα καταφέρουν όμως με νέα μέτρα ύφεσης. Και ξέρετε, επειδή ο κόσμος τόχει τούμπανο, αλλά εμείς κρυφό καμάρι, το ΔΝΤ δεν θα μείνει για πολύ σ΄ αυτό το πρόγραμμα. Γιατί το ΔΝΤ έχει διαδικασίες που ξεφεύγουν από την πολιτική λογική που κυριαρχεί στην Ευρώπη. Έχει δηλαδή διαδικασίες τεχνοκρατών που πρέπει να εγκρίνουν ένα πρόγραμμα όταν αυτό είναι βιώσιμο. Το πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο. Είχε στόχο το 2020 να έχουμε χρέος 120% του ΑΕΠ. Αλλά δεν υπάρχει άλλο προηγούμενο στη σύγχρονη οικονομική ιστορία μιας χώρας που να κουρεύει δύο φορές το χρέος της και τον επόμενο χρόνο να είναι μεγαλύτερο απ΄ ότι το προηγούμενο. Έχουμε φτάσει στο 170% του     ΑΕΠ ήδη. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει θετική έγκριση για να συνεχίσει τη χρηματοδότηση το ΔΝΤ.

Άρα λοιπόν η λύση θα είναι πολιτική.  Γιατί λοιπόν ο ελληνικός λαός να υποστεί νέες θυσίες και νέες περικοπές, και μάλιστα εκ των προτέρων;


Μας ζητάνε λοιπόν τζάμπα θυσίες στο βωμό της δικής τους λογικής, της υποταγής στην πολιτική της κυρίας Μέρκελ για το βάθεμα της λιτότητας, για να γίνει όλος ο ευρωπαϊκός Νότος μια ειδική οικονομική ζώνη που θα μπορούν τα δικά τους συμφέροντα -και όχι μόνο τα δικά τους, πολυεθνικά συμφέροντα και κάποια ντόπια συμφέροντα, λίγα, αλλά υπαρκτά, που σαν άλλους μαυραγορίτες παλαιών σκοτεινών εποχών θέλουν να κερδοσκοπήσουν πάνω στον πόνο, στο δράμα του ελληνικού λαού.

Μόνο και μόνο γι αυτό λοιπόν πρέπει ο ελληνικός λαός να τους πει, ως εδώ. Και πιστεύουμε ότι η πίεση που θα ασκηθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, δεν έχει σημασία τι ψήφισαν τρεις μήνες πριν, όλοι οι πολίτες, με μια φωνή πρέπει να αντιταχθούν σ΄ αυτή την καταστροφή. Είναι εθνικό καθήκον, είναι εθνική ανάγκη, είναι κοινωνικό καθήκον, είναι κοινωνική ανάγκη ώστε η πίεση να είναι ισχυρή ώστε οι βουλευτές των κομμάτων της πλειοψηφίας να μην πουν ναι σε όλα για άλλη μια φορά και να δοθεί η δυνατότητα μιας μεγάλης κοινωνικής αντεπίθεσης Και εμείς δεν ασχολούμαστε μονάχα με το να οργανώνουμε την ανατροπή, με το να σταματάμε την καταστροφή. Μας ενδιαφέρει και η επόμενη ημέρα. Γι αυτό είμαστε εδώ. Και θα αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη δική σας δυνατότητα, τη δική σας τεχνογνωσία, τη δική σας δουλειά. Θα καθίσουν στο σκαμνί οι φοροφυγάδες, όταν, πολύ σύντομα, θα έρθει ο λαός στην εξουσία. Θα επιβληθεί κοινωνική δικαιοσύνη. Θα σταματήσει σ΄ αυτόν τον τόπο να πληρώνει μονάχα ο φτωχός. Θα πληρώσουν και οι πλούσιοι. Και θέλουμε τη βοήθειά σας σ΄ αυτό για να φτιάξουμε περιουσιολόγιο, για να βρούμε όλους αυτούς οι οποίοι έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό δηλώνοντας ψευδή στοιχεία, για να μπορέσουμε επιτέλους σ΄ αυτή τη χώρα να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις μιας ανάτασης, μιας ανάκαμψης με κοινωνική δικαιοσύνη και με προκοπή για το λαό και τον τόπο.

Σας ευχαριστώ.»

  11/10/2012



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ