20/02/2013

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου στη χώρα μας

Σε άλλη μια συνάντηση διεθνούς επιπέδου, χάθηκε η ευκαιρία να διατυπώσει η κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς, αυτό που πλέον και οι δανειστές παραδέχονται ως «λάθος».  Η κυβέρνηση όφειλε να  θέσει το ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα , να  υπενθυμίσει στον Γάλλο πρόεδρο τα όσα προεκλογικά έλεγε και ο ίδιος για τα αδιέξοδα και τις στοχεύσεις των ασκούμενων κυρίαρχων πολιτικών λιτότητας .

Αντʼ αυτού, ακούσαμε πάλι τον Πρωθυπουργό να επιμένει συνειδητά στην καταστροφική πολιτική της λιτότητας και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και το Γάλλο Πρόεδρο να δηλώνει «παρών» σε αυτή τη διαδικασία με πολλά ερωτήματα να γεννιούνται για τις προς ιδιωτικοποίηση δημόσιες επιχειρήσεις, όπως αυτή του νερού, καθώς και για άνευ χρησιμότητας, ιδιαίτερα για αυτή την περίοδο, αγορές φρεγατών.

Η κοινωνία ωστόσο δεν στέκεται απαθής στις εξελίξεις και με τη μεγαλειώδη, μαζική και ειρηνική σημερινή διαδήλωση έδειξε ότι υπάρχει ελπίδα για να αναστραφεί αυτή η πορεία και να διεκδικήσει μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση, στον αντίποδα της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής.