ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

20/03/2013

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Θεσσαλονίκης με το σωματείο εργαζομένων της ΑΓΝΟ Βιομηχανίας Γάλακτος ΑΕ



Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αποτελούμενη από τα μέλη του τμήματος εργατικής πολιτικής Χριστίνα Σουλτανίδου, Ανέστη Ταρπάγκο, Δημήτρη Τσιγγάνη, από τη βουλευτή Βʼ Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, τη βουλευτή Αʼ Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου καθώς και τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βʼ Θεσσαλονίκης Χρήστο Ρώσσιο, συναντήθηκε την Δευτέρα 18/03/2013 με τον Γιώργος Κουσαξίδη, πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων της ΑΓΝΟ ΑΕ και με τα μέλη του προεδρείου του σωματείου, Σταύρο Ουσταμπασίδη και Πολυχρόνη Αποστολίδη.

Οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται από τις 8/3 σε διαρκείς επαναλαμβανόμενες εικοσιτετράωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, ζήτησαν τη συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων τους.

Με την υπαγωγή της εταιρίας στο άρθρο 99 ξεκίνησε για την ΑΓΝΟ μια οδυνηρή πορεία. Μια γαλακτοβιομηχανία που βγήκε από τα σπλάχνα του συνεταιρισμού, με την οποία συνδέθηκε για μισό περίπου αιώνα η κοινωνία της Θεσσαλονίκης και η οποία ήταν συνώνυμο του γάλατος σε όλη τη βόρειο Ελλάδα, οδηγείται τώρα σε εξαφάνιση, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και οι κτηνοτρόφοι μετέωροι. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία ενίσχυσης και συνέχισης της δραστηριότητας επιχειρήσεων που έχουν γεννηθεί από τις ίδιες τις κοινωνικές δυνάμεις και που κατέχουν κομβικό ρόλο στην παραγωγική διαδικασία.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων επανέλαβε την απαίτησή του να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων και παράλληλα επισήμανε την ανάγκη για κοινό αγώνα εργαζόμενων και κτηνοτρόφων για την επαναλειτουργία της επιχείρησης με τον παλιό συνεταιριστικό της χαρακτήρα, στη βάση του εργατικού και κοινωνικού ελέγχου.



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ