04/01/2014

Δήλωση Δ. Στρατούλη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθηνών και υπεύθυνου της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα για νέες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΕ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ

Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου με το νέο κανονισμό του ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ οδηγεί τις επικουρικές συντάξεις, μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού τους, στον απόλυτο εκμηδενισμό τους ή στην καλύτερη περίπτωση στον περιορισμό τους στο ελάχιστο.

Η κυβέρνηση και η τρόικα, με τις προωθούμενες από την αρχή του χρόνου νέες σφαγιαστικές μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ παροχών και με τις σχεδιαζόμενες για μετά τις ευρωεκλογές νέες κατεδαφιστικές μειώσεις των κύριων συντάξεων, οδηγούν τους συνταξιούχους στην απόλυτη οικονομική εξαθλίωση και φτώχεια. Πρέπει να ανατραπούν και να φύγουν μαζί με τα ανθρωποκτόνα μνημόνιά τους πριν μετατρέψουν όλους τους συνταξιούχους σε απελπισμένους ζητιάνους.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ