07/01/2014

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κυβερνητική παρέμβαση για την αναβολή της επίσκεψης της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου

Αντί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση να αξιοποιήσουν προς όφελος της χώρας την έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της τρόικας, προσπαθούν να τη θάψουν για να μην χαλάσουν οι μνημονιακές  φιέστες.  Όντας οι πιο πρόθυμοι και πιστοί σύμμαχοι της κ. Μέρκελ, παγιδευμένοι στην αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική λιτότητας, δεν μπορούν και δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν ούτε τη συγκεκριμένη έρευνα, αλλά ούτε και την ίδια την ελληνική προεδρία για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.  Είναι τέτοιος ο πανικός τους  εξαιτίας των δικών τους ευθυνών για την υιοθέτηση και τη συνέχιση μιας καταστροφικής πολιτικής, που κάνουν τα πάντα για να  μην υπάρχει συζήτηση σχετικά με τις σκοπιμότητες που αυτή εξυπηρετεί, αλλά και τις επιπτώσεις της.   Ό,τι όμως και να κάνουν, δεν μπορούν να κρυφτούν από τον ελληνικό λαό που ζητά εξηγήσεις και απαιτεί την εγκατάλειψη των μνημονίων.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ