08/05/2014

Αποσπάσματα συνέντευξης του Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Βούτση στον REAL FM 97.8 (Κάτια Μακρή) για το θέμα της Χρυσής Αυγής

Τα στοιχεία που έχουν προσκομιστεί και κυρίως αυτά που έχουν ψαχτεί δεν είναι τέτοια που όταν κάνουμε εμείς την άρση ασυλιών να μπορεί να πει κανείς, έχοντας διαβάσει τη δικογραφία, πως δεν σου δημιουργείται καμία αμφιβολία για το βάσιμο ή όχι κάποιων στοιχείων.

Να σας το πω ευθέως: όταν στη Βουλή ακούγεται ότι βρέθηκε μία καραμπίνα με 8 φυσίγγια και με βάση αυτό το στοιχείο γίνεται η παραπομπή για τον εξοπλισμό εγκληματικής οργάνωσης, αντιλαμβάνεστε ότι, επειδή όλοι είμαστε εχέφρονες και έξυπνοι άνθρωποι, κάτι είναι πίσω από αυτό. Δεν μπορεί με βάση αυτό να γίνεται η όλη ιστορία και να δημιουργείται στον κόσμο ένα κούμπωμα.

Είχανε πει ότι έχουν ιδρυθεί σκοπευτικοί όμιλοι με 2000 ανθρώπους όπου εκεί μαζευόντουσαν όπλα ή ότι εκεί γίνονταν ασκήσεις κοντά σε στρατόπεδα όπου έφεδροι έκαναν ασκήσεις ή ότι υπήρχε σχέση με διευθυντικά στελέχη από την Αστυνομία κ.τ.λ. Αυτά τα οποία είναι πάρα πολύ σοβαρά και τα οποία εμείς πιστεύουμε ότι έχουν βάση αλήθειας θα έπρεπε να τα δει κανείς και ευλόγως θα έπαιρνε απόφαση χωρίς καμία αμφιβολία ότι υπήρχε συνυπευθυνότητα για την λειτουργία της Χρυσής Αυγής σαν εγκληματική οργάνωση, έχουν μπει στην άκρη. Κι αυτό μας δημιουργεί ένα ερωτηματικό. Χρειάζεται σε βάθος να πάει αυτή η ιστορία.

Αν φτάσουν μόνα τους αυτά στο Δικαστήριο είναι φανερό ότι δεν έχουν καμία τύχη, εννοώ σε σχέση με την οπλοκατοχή.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ