12/05/2014

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100.3 (Χρ.Κούτρας-Γ.Ντζούνος), ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο κ.Γλέζος απάντησε στον πρωθυπουργό και σε όσους προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις τις δικές του αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα θεωρείται λήξαν. Είναι πρόκληση να προσπαθεί η κυβέρνηση, που έχει πάρει 70 δις ευρώ από τις τσέπες των πιο αδύνατων, να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να εμφανίσει ότι, δήθεν, αυτός που απειλεί να τα «πάρει» από την τσέπη των Ελλήνων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ακριβώς αντιστροφή της πραγματικότητας, η μονταζιέρα της ΝΔ προσπαθεί να την κάνει και γύρω από το ποιος εκπροσωπεί το παλιό και ποιος το νέο.

Οι «παμπάλαιοι» ισχυρίζονται ότι είναι οι «σωτήρες» και το «νέο»

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που κυβερνούν αυτόν τον τόπο 40 χρόνια, είναι αυτοί που προκάλεσαν με την πολιτική τους τα ελλείμματα, τα χρέη, την κακή διοίκηση. Κι έρχονται τώρα αυτοί οι «παμπάλαιοι» να φορτώσουν στην πλάτη των πιο αδύναμων την κρίση, και να ισχυρίζονται ότι είναι οι «σωτήρες» και το «νέο» και ότι «δήθεν» ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το παλιό. Πέρα από τη συνθηματολογία, τα σλόγκαν και τα βίντεο, η ουσία είναι ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι, αν μπορεί να προκύψει κάτι καινούριο και ελπιδοφόρο, αυτό δεν μπορεί να προκύψει από όσους έχουν προκαλέσει τα αδιέξοδα. Είναι πέρα από την κοινή λογική να παρουσιάζονται ως σωτήρες που θα σώσουν τον ημιθανή ελληνικό λαό αυτοί που προκάλεσαν το «τροχαίο ατύχημα».

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για δίκαιη φορολογία, δεν υπάρχει ο όρος «αναγκαστικός δανεισμός». Στην Ελλάδα υπάρχει η δυνατότητα από τα υψηλά εισοδήματα που δεν πληρώνουν φόρους να πάρουμε αρκετά χρήματα έτσι ώστε και ο μικρός και ο μεσαίος που υπερφορολογείται να ελαφρυνθεί και να έχουμε νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά. Αντί να ψηφίσουν ένα δίκαιο και απλό φορολογικό σύστημα και να ξοδέψουν κάποια χρήματα για εξειδικευμένο προσωπικό και σύγχρονη τεχνολογία, ψηφίζουν πάνω από δέκα φορολογικά νομοσχέδια το χρόνο και βγάζουν χίλιες ερμηνευτικές εγκυκλίους κάθε φορά, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση, γραφειοκρατία και να μη γίνεται τελικά σωστή δουλειά. Τις προάλλες, επειδή δεν έβγαλαν τις εγκυκλίους που έπρεπε, οι τράπεζες πήραν από τους λογαριασμούς το 500ευρω του κοινωνικού μερίσματος. Για αυτήν την αθλιότητα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αν γίνουν βουλευτικές, θα «οργώσω» όλη την Ελλάδα χωρίς να είμαι υποψήφιος

Δεν την έχω σίγουρη την εκλογή μου, επομένως διεκδικώ ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ και έναν από τους τέσσερις σταυρούς προτίμησης. Αποφασίσαμε συλλογικά να είμαι υποψήφιος για την Ευρωβουλή, δεν ήταν ατομική μου επιθυμία. Αν γίνουν, όπως θέλουμε, γρήγορα εκλογές, θα «οργώσω» όλη την Ελλάδα μαζί με τον Τσίπρα, στην πρώτη γραμμή, χωρίς να είμαι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές. Κι αν τις κερδίσουμε και δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, συλλογικά θα δούμε τη συνέχεια.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ