11/06/2014

Δήλωση της ΕΕΚΕ Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο από το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την πραξικοπηματική φίμωση της ΕΡΤ. Με μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η δημόσια τηλεόραση, η σχεδόν μοναδική όαση πολιτισμού στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της χώρας, βυθίστηκε στο μαύρο, σε όφελος των ιδιωτών καναλαρχών, απαξιώνοντας πλήρως τον Κοινοβουλευτισμό αφού δεν υπήρξε σχετική ψηφοφορία και έγκριση της Βουλής, ούτε τις μέρες εκείνες  ούτε εκ των υστέρων.

Στον έναν αυτό χρόνο η κυβέρνηση φρόντισε να επιδείξει πολύ καθαρά σε όλους όσους είχαν αφελείς αμφιβολίες, πως αντιλαμβάνεται το ρόλο του δημόσιου φορέα Ραδιοτηλεόρασης: έστησε με τη συνδρομή κάποιων «προθύμων» ένα κυβερνητικό μόρφωμα παραπληροφόρησης και βολέματος ημετέρων. Οι  καταγγελίες  ακόμη και «δικών» της ανθρώπων που έφτασαν στο σημείο να παραιτηθούν, αρκούν για να αποτελέσουν αντικείμενο και δικαστικών διώξεων. Πέραν των πολιτικών ευθυνών, οι ποινικές ευθύνες που βαραίνουν  πολλούς από τους πρωταγωνιστές αυτών των μεθοδεύσεων,  ούτε  έχουν παραγραφεί ούτε «κουκουλώνονται» με εκ των υστέρων νομοθετικές επινοήσεις.

Ως Επιτροπή Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργο, (ΕΕΚΕ) Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουμε με αφορμή  τη συμπλήρωση αυτού του ενός χρόνου, πως θα επιμείνουμε και ως αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα και ως κυβέρνηση πολύ σύντομα, στην άρνηση μας να αναγνωρίσουμε αυτό το νομικό έκτρωμα. Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει και το δημοκρατικό κύρος της χώρας θα αποκατασταθεί.

Το Γραφείο Τύπου