17/12/2014

Προς τους  Υπουργούς:

Εξωτερικών

Εσωτερικών

Θέμα: Μη αναγραφή του τόπου γέννησης στα προσωπικά έγγραφα των Ελλήνων πολιτών με καταγωγή από την Παλαιστίνη

Κατά τη συνάντηση της βουλευτού Β΄ Αθηνών και υπεύθυνης Εξωτερικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα, καταγγέλθηκε ότι την τελευταία περίοδο στα προσωπικά έγγραφα (ταυτότητες, διαβατήρια κ.ά) των Ελλήνων πολιτών Παλαιστινιακής καταγωγής δεν αναγράφεται ως τόπος γέννησης ο προσδιορισμός «Παλαιστίνη» αλλά, αντ’ αυτής, η ένδειξη ΧΧΧ, που δημιουργεί προβλήματα στις μετακινήσεις τους προς άλλες χώρες.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή τη περίοδο σε διπλωματικό επίπεδο τα Κοινοβούλια Βρετανίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Ιρλανδίας, καθώς και η κυβέρνηση της Σουηδίας, έχουν  αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως κράτος.

Ερωτώνται οι κ. κ Υπουργοί:

1.    Ποιοι λόγοι οδήγησαν στην αφαίρεση  του προσδιορισμού «Παλαιστίνη» από τα προσωπικά έγγραφα των Ελλήνων πολιτών Παλαιστινιακής καταγωγής;

2.    Θα επανέλθει άμεσα η προηγούμενη αναγραφή του προσδιορισμού «Παλαιστίνη» στα παραπάνω προσωπικά τους έγγραφα;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Νάντια Βαλαβάνη