03/06/2015

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Στοιχεία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού

Κατά γενική ομολογία, τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ) διανύουν σήμερα, τη μεγαλύτερη κρίση από την καθιέρωση του θεσμού λειτουργίας τους.

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πλέον καθοριστικά για την υπολειτουργία των περισσότερων θεάτρων, ενώ πολιτικές σκοπιμότητες ευθύνονται για τη μειωμένη παραγωγή καλλιτεχνικού έργου, επιβεβαιώνοντας την απαξίωση του θεσμού συνολικά.

Προκειμένου να επανεξεταστεί και να ανασυγκροτηθεί ο θεσμός των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, κρίνεται σε πρώτη φάση, απαραίτητος ο εντοπισμός των προβλημάτων χρηματοδότησης και διαχείρισης των οικονομικών τους στοιχείων.

Παρακαλείσθε, στο πλαίσιο της άσκησης του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, να καταθέσετε στο Σώμα:

• Αντίγραφα προϋπολογισμών και απολογισμού των πεπραγμένων των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ κατά τα τρία τελευταία έτη.
  • Αντίγραφα των προγραμματικών συμβάσεων για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα.
  • Σχετικά έγγραφα που αφορούν δεδομένα και πεπραγμένα των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ όπως : εγκεκριμένες οικονομοτεχνικές μελέτες προσαρμογής, το σύνολο των ποσών των επιχορηγήσεων που έχουν λάβει από το αρμόδιο Υπουργείο και φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης, συγκεντρωτικοί καλλιτεχνικοί απολογισμοί, για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα.

Οι αιτούντες βουλευτές

Βαγενά Άννα

Γεωργοπούλου – Σαλτάρη Ευσταθία (Έφη)

Eμμανουηλίδης Δημήτρης