09/09/2015

Αλ.Χαρίτσης: Δίκαιο το αίτημα για παράταση του ΕΣΠΑ

Δήλωση του πρώην ΓΓ ΕΣΠΑ και υποψηφίου βουλευτή Μεσσηνίας, Αλ. Χαρίτση σχετικά με το αίτημα παράτασης της κοινοτικής συμμετοχής στα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Το  αίτημα για παράταση έχει διατυπωθεί από την πρώτη στιγμή ανάληψης της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα, μέχρι και από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρο Γιούνκερ και την αρμόδια επίτροπο Κρέτου.

Η απάντηση της Επιτροπής ήταν ότι το ζήτημα θα ξανασυζητηθεί προς το τέλος της προγραμματικής περιόδου, κάτι που άλλωστε συνέβη και με ανάλογα αιτήματα στις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι η νέα κυβέρνησή του,  που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη,  θα προχωρήσει άμεσα και σε συνεννόηση με όλες τις άλλες χώρες που έχουν διατυπώσει ανάλογες προθέσεις, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το δίκαιο αίτημα για παράταση της κοινοτικής συμμετοχής στα προγράμματα της περιόδου 2007 - 2013 να εξεταστεί και να ικανοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.