17/11/2015

Συλλυπητήριο μήνυμα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Στις 15 Νοεμβρίου 2015 έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Ανανδρανιστάκης στα 48 του χρόνια.

Ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης κατάγεται από τη Μουρνέ του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης και γεννήθηκε στη Νίκαια Αττικής το 1967. Μετά την αποφοίτησή από το Β΄ Λύκειο Πετρούπολης συνέχισε τις σπουδές του στη Νομική και μετά στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο Ρέθυμνο τον θυμόμαστε ιδιαίτερα από τις καλοκαιρινές διακοπές του, τις ωραίες συζητήσεις μας και το ενδιαφέρον του για την αναμετάδοση του «Κόκκινου» στο Ρέθυμνο για την οποία είχε βοηθήσει να ξεκινήσει το 2013 από τη συχνότητα του 99,8 FM.

Ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης ασχολήθηκε συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Εποχή» και τα περιοδικά «Πολίτης», «Αντί», «Μετρό» και «Άλφα» και από το 1993 άρχισε τη συνεργασία του με την εφημερίδα «ΑΥΓΗ» όπου ήταν οικονομικός συντάκτης. Από το 2008 ανέλαβε τη διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», όπου τον ακούγαμε καθημερινά μέσα από την εκπομπή του. Εργάστηκε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» και συμμετείχε στις συντακτικές ομάδες των περιοδικών «Οικοτοπία» και «Ενέδρα».

Ήταν δραστήριο μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ, πάντα ανιδιοτελής και ακούραστος σύντροφος. Ξεχώριζε για την ευγένειά και το σαρκαστικό χιούμορ του.

Ο Γιώργος ήταν μία πολύπλευρη προσωπικότητα, με πολλά κοινωνικά, πολιτικά και καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, που αντιμετώπιζε την καθημερινότητα με ζωντάνια, ευρηματικότητα και αιρετική ματιά. Είχε άριστες σχέσεις με όλους τους συναδέλφους του, επιδεικνύοντας πάντοτε συναδελφικότητα, αλληλεγγύη, ευπρέπεια και ήθος.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στη σύντροφό του Μάρσια, τον γιο του Στέλιο και την μητέρα του Παναγιώτα.

Καλό ταξίδι Γιώργο.

Ρέθυμνο, 17/11/2015