25/01/2016

Τροπολογία – Προσθήκη από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Παύση των αλλεπάλληλων νέων κυρώσεων και διοικητικών προστίμων σε πρόσωπα που έχουν ήδη κηρυχθεί ανυπότακτα

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις»

Α. Αιτιολογική έκθεση
Με την παρούσα ρύθμιση διαγράφεται η περ. ζ της παραγράφου 3 του άρθρου 51 του ν. 3421/2005 «Στρατολογία των Ελλήνων και άλλες διατάξεις» (Α΄ 302), όπως αυτή είχε προστεθεί με το άρθρο 28 του ν. 4278/2014. Με την συγκεκριμένη τροπολογία επιτυγχάνεται η αποφυγή της πολλαπλής δίωξης και τιμώρησης του ανυποτάκτου, καθότι με την ισχύουσα ρύθμιση η επίδοση του κλητηρίου θεσπίσματος, αφ’ ης στιγμής διακόπτεται η ανυποταξία, από την επόμενη ΕΣΣΟ που θα κληθεί και δεν θα καταταγεί, κηρύσσεται εκ νέου ανυπότακτος, πράγμα που οδηγεί σε κατ’ επανάληψιν καταδίκες και διοικητικές κυρώσεις.
Β. Τροπολογία - Προσθήκη
Άρθρο 1
1.Στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 51 του ν. 3421/2005 «Στρατολογία των Ελλήνων και άλλες διατάξεις» (Α΄ 302) προστίθεται μετά τη φράση «Η ανυποταξία διακόπτεται» η φράση «…αποκλειστικά και περιοριστικά».
2.Η περ. ζ της παραγράφου 3 του άρθρου 51 του ν. 3421/2005 «Στρατολογία των Ελλήνων και άλλες διατάξεις» (Α΄ 302) διαγράφεται.

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2016

Οι προτείνοντες βουλευτές