01/10/2016

Δ. Γάκης: Σημαντική απόφαση του ΕΟΠΥΥ που δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα των γνωματεύσεων της ειδικής αγωγής στις νησιωτικές περιοχές

Η επιμονή του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη, ώστε να δοθεί θετική, βιώσιμη, οριστική και καθολική λύση στην αντιμετώπιση του θέματος των γνωματεύσεων της ειδικής αγωγής στις νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές, βρήκε θετική ανταπόκριση από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Σ. Μπερσίμη. Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, συγκάλεσε σήμερα, 30.09.16, έκτακτο ΔΣ που αποφάσισε την κάλυψη των νησιωτικών και των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας όπου παρουσιάζονται προβλήματα ειδικοτήτων, από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Με τη σημερινή απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, οι γνωματεύσεις ειδικής αγωγής στις νησιωτικές περιοχές, σε περίπτωση απουσίας ειδικοτήτων που αναφέρονται στον ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ (παιδοψυχίατρο, ψυχίατρο, νευρολόγο, αναπτυξιολόγο), μπορεί να εκδίδονται και από ιατρούς άλλης ειδικότητας (από παιδίατρο, νευροχειρουργό και ορθοπεδικό).

Χαιρετίζοντας την απόφαση που λύνει – οριστικά πλέον – ένα σοβαρό ζήτημα της ειδικής αγωγής στα μικρά νησιά της Χώρας, ο Δημήτρης Γάκης δήλωσε: «Η θετική και βιώσιμη για τη Δωδεκάνησο, και όχι μόνο, ρύθμιση, δείχνει τα σωστά «αντανακλαστικά» της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ σε θέματα που απασχολούν τη νησιωτική Χώρα και στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας και την αποφασιστικότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα ζητήματα της καθημερινότητας του πολίτη στην ευαίσθητη νησιωτική Ελλάδα».

«Είμαι σίγουρος, ότι με την ίδια σταθερότητα και συνέπεια λόγων και πράξεων, η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους τοπικούς αναπτυξιακούς φορείς και τους ΟΤΑ, θα συνεχίσει την υλοποίηση νέων προγραμμάτων και δράσεων που θα αναβαθμίζουν τις δομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των νησιωτικών κοινωνιών», υπογράμμισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου.