04/10/2016

Η Νίνα Κασιμάτη για την αναστολή λειτουργίας του καταστήματος πωλήσεων ΔΕΗ Σαλαμίνας από την 01-10-2016

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Η Διεύθυνση Πωλήσεων της ΔΕΗ στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του δικτύου πωλήσεων της έχει εισηγηθεί την αναστολή λειτουργίας έξι (6) καταστημάτων πωλήσεων από 1ης Οκτωβρίου 2016 σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, μεταξύ των οποίων και του καταστήματος που λειτουργεί στη Σαλαμίνα, και τη μεταφορά της δραστηριότητάς τους στα αρμόδια καταστήματα διοικητικής υπαγωγής.

Η εξέλιξη αυτή, θα δημιουργήσει έντονη ταλαιπωρία στους κατοίκους της Σαλαμίνας, καταναλωτές της ΔΕΗ που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο κατάστημα.

Επειδή:

α) η προτεινόμενη αναστολή λειτουργίας του καταστήματος πωλήσεων δεν λαμβάνει υπ’ όψιν ούτε τον νησιωτικό χαρακτήρα της Σαλαμίνας, ούτε τα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά του νησιού (περίπου 70.000 μόνιμοι κάτοικοι, που ιδιαίτερα την θερινή περίοδο ανέρχονται στις 250.000)

β) η υλοποίηση της άνω απόφασης θα υποβαθμίσει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους κατοίκους της Σαλαμίνας, οι οποίοι σε συνθήκες οικονομικής κρίσης θα αναγκασθούν να επωμισθούν και το κόστος της μετακίνησής τους από και προς τη Σαλαμίνα για την διεκπεραίωση των υποχρεώσεών τους.

γ) η ΔΕΗ ως οργανισμός κοινής ωφέλειας υποχρεούται κατά τη λήψη των αποφάσεών της να λαμβάνει υπ’ όψιν και τις κοινωνικές επιπτώσεις και τις ιδιαιτερότητες της χώρας (νησιωτικότητα)

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί, ώστε να μην υλοποιηθεί από τη ΔΕΗ η προτεινόμενη αναστολή λειτουργίας του καταστήματος πωλήσεων ΔΕΗ Σαλαμίνας;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Κασιμάτη Νίνα